Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τα πιο παράξενα gadget για το smartphone σας

Από τότε που τα smartphone έχουν μπει στην καθημερινότητά μας, έχουμε δει ένα σωρό από παράξενα gadgets που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την τεχνολογική κοινότητα και τους λάτρεις του είδους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είχαμε να κάνουμε με άχρηστες συσκευές που οι πωλήσεις τους εξαρτώνταν καθαρά από τα μερικά λεπτά διασκέδασης και γέλιου που προσέφεραν στους καταναλωτές.

Μέσα σε όλα αυτά τα gadgets, υπήρχαν και κάποια που ξεχώρισαν για τον συνδυασμό χρηστικότητας και ιδιομορφίας που προσέφεραν στους κατόχους smartphone.



Breathometer





Πρόκειται για ένα gadget που είναι στη διαδικασία ανάπτυξης και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη εφαρμογή, ενημερώνει τους χρήστες για την ποσότητα του αλκοόλ που έχουν στο αίμα τους. Ουσιαστικά, είναι ένα είδος αλκοτέστ που παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα χρηματοδοτήσεων Indiegogo.

Αρκεί κανείς να συνδέσει τη συσκευή στη θύρα των ακουστικών της συσκευής του και να φυσήξει στην ειδική υποδοχή. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της εφαρμογής ήδη έχουν ανακοινώσει πως σκοπεύουν να δώσουν τη δυνατότητα στους χρήστες της να καλούν ταξί μέσω της αντίστοιχής εφαρμογής. Το Breathometer θα είναι συμβατό με συσκευές Android και iOS που διαθέτουν θύρα ακουστικών τύπου jack.



Cube Laser Virtual Keyboard




Πρόκειται για έναν mini projector που προβάλει το πληκτρολόγιο του iPhone πάνω σε μία οποιαδήποτε επιφάνεια. Φυσικά και δεν ακούγεται τόσο χρήσιμο, αφού η κάθε iOS συσκευή διαθέτει πληκτρολόγιο στην οθόνη της.

Όμως το Cube Laser Virtual Keyboard έχει το πλεονέκτημα ότι κάνει την πληκτρολόγηση πολύ πιο εύκολη λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους των πλήκτρων που προβάλει. Στα θετικά του επίσης προσθέτουμε το πολύ μικρό του μέγεθος, ενώ το μόνο αρνητικό είναι η χαμηλή του αντίθεση, που δυσκολεύει την πληκτρολόγηση σε φωτεινούς χώρους. Συμβατό μόνο με συσκευές iPhone και iPad.


PowerFlask




Αν είστε από αυτούς που έχουν διαρκώς πρόβλημα με την μπαταρία του κινητού τους, τότε σίγουρα θα θεωρείτε πολύ χρήσιμο έναν φορητό φορτιστή. Το PowerFlask, ίσως είναι η απάντηση για εσάς, που εκτός από την πρακτικότητα και το αποτέλεσμα σας ενδιαφέρει και το στυλ.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα του, αυτός ο φορτιστής μοιάζει εμφανισιακά με ένα φλασκί, ενώ μπορεί να φορτίσει έως και τρεις συσκευές ταυτόχρονα. Η μπαταρία των 13.000 mAh, οι δύο θύρες USB και η πληθώρα βυσμάτων που υποστηρίζει, εγγυώνται πως θα μπορεί να φορτίσει την οποιαδήποτε συσκευή διαθέτετε. Φυσικά ταιριάζει απόλυτα με το Breathometer.


πηγή: news