Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Μωρό νεκρό ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι των γονιών του

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών βρίσκεται η Βρετανίδα Vanessa Clark μετά το θάνατο και νεογέννητου παιδιού της από ασφυξία ενώ κοιμόταν μαζί της στο ίδιο κρεβάτι. Το εντυπωσιακό είναι πως είναι η δεύτερη φορά που η Clark χάνει ένα παιδί με τρόπο πανομοιότυπο.
Η 33χρονη κρίθηκε ένοχη για έκθεση παιδιού σε κίνδυνο καθώς το δικαστήριο αποφάνθηκε πως θα έπρεπε να είχε μάθει το μάθημά της μετά το θάνατο του πρώτου της γιου.

Τον Ιούλιο του 2010 ο δύο μηνών Tristan είχε βρεθεί νεκρός ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι των γονιών του.

Η Clark πίστευε πως ο μικρός πέθανε από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Της απαγγέλθηκαν όμως κατηγορίες όταν ανακαλύφθηκε πως και το πρώτο παιδί είχε πεθάνει με τον ίδιο τρόπο ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Clark είπε πως το μόλις ενός μήνα μωρό οφειλόταν στο σύνδρομο ενώ κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με την ίδια και τον σύζυγό της. Το δικαστήριο όμως είπε πως μετά το θάνατο του πρώτου της γιου την είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν ένα μωρό κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς του.

Ο εισαγγελέας είπε πως η Clark θα έπρεπε να είχε προσέξει και πως η ίδια και ο σύζυγός της έβαλαν επίτηδες το βρέφος στο κρεβάτι τους θέτοντάς το σε κίνδυνο.

«Μπορεί να μην είναι παράνομο να κοιμάσαι με το παιδί σου αλλά είναι παράνομο να το βάζεις σε κίνδυνο», τόνισε.

Ο συνήγορος της 33χρονης επέμεινε πως το μωρό πέθανε από το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και πως η μητέρα του έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τη ζωή του.


πηγή: newsbeast