Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Πολλοί σκέφτηκαν την Αυστραλία, λίγοι το έπραξαν

Ελάχιστοι ήταν τελικά οι Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στην Αυστραλία παρά το αρχικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που εκφράστηκε λόγω της οικονομικής ύφεσης που πλήττει την Ελλάδα.
Ο αριθμός των μόνιμων μεταναστών που δέχτηκε η Αυστραλία το τελευταίο εξάμηνο του 2011 παρουσιάσε αύξηση 20%.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, οι μόνιμοι μετανάστες στο δεύτερο εξάμηνο ανήλθαν στις 116.000.

Απ' αυτούς, οι 76.000 ήταν νέοι μετανάστες ενώ άλλοι 40.000 που βρίσκονταν στην Αυστραλία έλαβαν άδεια μόνιμης παραμονής.

Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από Νέα Ζηλανδία (11,5%), Ινδία (11,3%), Βρετανία (11%) και Κίνα (11%), ενώ οι μετανάστες από την Ελλάδα περιορίζονται σε λίγες δεκάδες.

Την ίδια στιγμή, η Αυστραλία σκοπεύει να "εισάγει" οικοδόμους, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους από τις ΗΠΑ για "προσωρινή παραμονή στην χώρα" και για να καλυφθεί η έλλειψη εργατικών χεριών στους συγκεκριμένους τομείς.

Σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης, Κρις Έβανς, ξαφνιάζοντας τους ομογενείς, που εδώ και καιρό πιέζουν την Αυστραλία να υπογράψει τουριστική συμφωνία με δικαίωμα εργασίας με την Ελλάδα προκειμένου να μπορέσουν να μεταναστεύσουν και Έλληνες στην Αυστραλία.

Ανεπισήμως η αυστραλιανή πλευρά υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι που καθυστερεί την υπογραφής σχετικής συμφωνίας λόγω "άλλων προτεραιοτήτων της".

Η μη υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας ήταν και το βασικό εμπόδιο που ομογενείς επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν να φέρουν οδηγούς ταξί από την Ελλάδα και τώρα έχουν στραφεί προς την Ιρλανδία.




πηγή: nooz