Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αστρονομικό ποσό για τη σύλληψη Καντάφι

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης δήλωσε ότι προσφέρει αμνηστία σε οποιοδήποτε μέλος του περιβάλλοντος του Καντάφι σκοτώσει ή συλλάβει το συνταγματάρχη.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, δήλωσε επίσης ότι ένας επιχειρηματίας της Βεγγάζης, τον οποίο δεν κατονόμασε, προσέφερε αμοιβή δύο εκατομμυρίων δηναρίων Λιβύης (1.300.000 δολάρια) για τη σύλληψη του Καντάφι.

"Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι οποιοσδήποτε από τον στενό του κύκλο σκοτώσει ή συλλάβει τον Καντάφι, η κοινωνία θα του χορηγήσει αμνηστία ή χάρη για οποιοδήποτε έγκλημα έχει διαπράξει", δήλωσε.

"Για εμάς ο Καντάφι έχει τελειώσει"

Ο Μουάμαρ Καντάφι και οι οπαδοί του έχουν χάσει τον έλεγχο του 95% του εδάφους της Λιβύης και το καθεστώς του έχει φθάσει στο τέλος του, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

"Το καθεστώς του Καντάφι είναι κατά 95% τελειωμένο, το 95% της Λιβύης είναι υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων", δήλωσε στο δορυφορικό κανάλι ο συνταγματάρχης Αμπντάλα Αμπού Άφρα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής επιτροπής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου των εξεγερμένων.

"Αυτός που κυβερνά τη Λιβύη είναι αυτός που ελέγχει το Μπαμπ αλ Αζιζίγια (το στρατιωτικό συγκρότημα της Τρίπολης), αυτή είναι η πραγματικότητα. Για εμάς, ο Καντάφι έχει τελειώσει", τόνισε.

Την ύστατη μάχη του δίνει ο Καντάφι

Την ύστατη μάχη - με την πλάστιγγα να γέρνει σαφέστατα προς την πλευρά των εξεγερμένων - δίνει ο Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος συνεχίζει να στέλνει μηνύματα αντίστασης και αντεπίθεσης, μία ημέρα αφού το αρχηγείο του κατελήφθη. Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη.

Σε δημόσια δήλωσή του μέσω ραδιοφωνικού σταθμού προς το λαό της Λιβύης, ο Καντάφι ορκίστηκε νίκη ή θάνατο.

Μίλησε για "αποχώρησή" του από το συγκρότημα Μπαμπ Αλ Αζιζία, το αρχηγείο του στην Τρίπολη και για "κίνηση τακτικής", που αποφάσισε μετά από την ισοπέδωση της πρωτεύουσας που προκάλεσαν οι 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.


πηγή: nooz