Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Εκτελέστηκε ερωμένη ποδοσφαιριστή

Σε θάνατο δια απαγχονισμού καταδικάστηκε η ερωμένη ενός ιρανού ποδοσφαιριστή κατηγορούμενη για τη δολοφονία της συζύγου του, την Τετάρτη (1/12).
Η απόφαση βγήκε παρά τις ενέργειες οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι στις ιρανικές αρχές ώστε να δείξουν επιείκεια.
Η Σαλά Τζαχέντ κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του Νάσερ Μοχαμαντχανί, με μαχαίρι το 2002. Ο Μοχαμαντχανί τη δεκαετία του ’80 υπήρξε επιθετικός της εθνικής ομάδας της χώρας του και μάνατζερ της ομάδας Persepolis της Τεχεράνης.

Η Τζαχέντ ήταν η προσωρινή σύζυγος του Μοχαμαντχανί –που βάσει του ισλαμικού νόμου ένας παντρεμένος μπορεί να έχει νυμφευθεί τέσσερις γυναίκες και να έχει όσες «προσωρινές συζύγους» θέλει ενώ αντίθετα η γυναίκα έχει το… δικαίωμα να είναι μόνο με έναν άνδρα.
Η δολοφονία της Λαλέχ Σαχαρχιζάν συνέβη την περίοδο που ο Μοχαμαντχανί βρισκόταν στη Γερμανία ως μάνατζερ της Persepolis.
Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης ο πρώην ποδοσφαιριστής ήταν παρών και την καρέκλα τράβηξε ο αδερφός του θύματος.
«Είμαι σύμφωνος με ό,τι πουν τα παιδιά μου και η μητέρα της Λαλέχ. Η δολοφόνος της συζύγου μου πρέπει να τιμωρηθεί ανάλογα», είπε ο Μοχαμαντχανί.
Από την πλευρά της η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει πως «υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι καταδικάστηκε άδικα. Δεν θα έπρεπε να πληρώσει (αυτό το έγκλημα) με τη ζωή της».
cosmo