Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

«Μου έφαγε λεφτά η Βάσια Παναγοπούλου»

Πρωτοφανή «κακομεταχείριση» υφίστανται, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους καταξιωμένοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες.
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της Ελευθεροτυπίας, η σκηνοθέτις Ρούλα Πατεράκη, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν μπορεί ούτε να ανταπεξέλθει στις καθημερινές της ανάγκες παρόλο που δουλεύει ασταμάτητα. Η ίδια καταγγέλλει εξοργισμένη:

«Δεν πληρώνομαι. Μου φάγανε λεφτά. Μου έφαγε λεφτά η Βάσια Παναγοπούλου, μου έφαγε και το "Από Μηχανής" Θέατρο. Οι πάντες μου χρωστάνε. Κι όπου και να πάω, στην καλύτερη των περιπτώσεων μου δίνουν τα μισά από τα συμφωνηθέντα. Μόνο το Εθνικό Θέατρο πληρώνει (μια σκηνοθεσία αμείβεται με 14.000 ευρώ)».
Και δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα: «Μου χρωστάει η ΕΛΘΕΑ, η οποία χρωστάει σε ό,τι περπατάει. Μου χρωστάει η Κάτια Λεμπέση - σε αντίθεση με τον άνδρα της, που ήταν συνεπής. Μου χρωστούν οι αδελφοί Τάγαρη. Ακόμη, μετά από χρόνια, μου χρωστούν λεφτά τα ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και Ιωαννίνων. Σε κάποιες περιπτώσεις κινήθηκα και δικαστικά», αποκαλύπτει ο θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης και συνεχίζει: «Οι αξιόπιστοι παραγωγοί που απέμειναν είναι 2-3. Οι υπόλοιποι εκμεταλλεύονται την κρίση».


πηγή: stifora