Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

tradeNOW: Αποκτήστε προϊόντα χωρίς μετρητά!

Με μία πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα η εταιρεία tradeNOW μπαίνει δυναμικά στην ελληνική και την κυπριακή αγορά, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες - πελάτες της να αποκτήσουν εύκολα προϊόντα που επιθυμούν χωρίς την απαραίτητη χρήση μετρητών.

Την ώρα που η οικονομία της χώρας βρίσκεται στο «κόκκινο» και οι πολίτες δυσκολεύονται να αγοράσουν τα απαραίτητα προϊόντα για την καθημερινότητα τους η tradeNOW λανσάρει την ανταλλακτική οικονομία παρέχοντας την δυνατότητα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να αποκτήσουν προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς κόστος.

Όπως δήλωσε στο moneypost.gr ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Δεληγιάννης «Σε καιρούς έντονης ύφεσης, εμείς στη tradeNOW, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε δημιουργικά με την υλοποίηση μίας μοναδικής πλατφόρμας ανταλλαγών προϊόντων, υπηρεσιών και ακινήτων για να δώσουμε νέα ώθηση στην οικονομία βοηθώντας τις μεν επιχειρήσεις να αυξήσουν τζίρο και πελατολόγιο μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά τους έξοδα, και τους δε ιδιώτες να αποκτήσουν ότι θέλουν χωρίς την απαραίτητη χρήση μετρητών!»

Η λειτουργία

Σε αυτό το νέο διαδικτυακό σημείο συνάντησης τα μέλη μπορούν να ανταλλάξουν προϊόντα και υπηρεσίες ίσης αξίας αλλά και διαφορετικής με τη χρήση ενός εναλλακτικού νομίσματος (trade point) για τη κάλυψη της υπολειπόμενης αξίας. Η γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση στην πλατφόρμα και η εύκολη χρήση της κάνουν την διαδικασία της ανταλλαγής μια ξεχωριστή διαδικτυακή εμπειρία. Ταυτόχρονα η εξειδικευμένη ομάδα υποστήριξης που αναλύει τις ανάγκες των μελών της επιτυγχάνει την επάρκεια της πλατφόρμας σε προϊόντα και υπηρεσίες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ανταλλαγών.

Ας δούμε όμως πως λειτουργεί:
1. Ανάρτηση είδους για ανταλλαγή Επιλέξτε το προϊόν ή την υπηρεσία που θέλετε να ανταλλάξετε και αναρτήστε τις φωτογραφίες τους , δίνοντας αναλυτική περιγραφή και αξία. Καταχωρήστε τις ανάγκες σας απλά και γρήγορα.

2. Αυτόματη αντιστοίχιση Η πλατφόρμα της tradeNOW αντιστοιχίζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με αυτοματοποιημένο τρόπο και προτείνει ευκαιρίες ανταλλαγών σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

3. Προσφορά Ανταλλαγής και Αποδοχή Κάντε προσφορά ανταλλαγής για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν μέσω μιας δομημένης και απόλυτα ασφαλούς διαδικασίας. Διαπραγματευτείτε και συμφωνήστε την ανταλλαγή με ή χωρίς τη χρήση πόντων. Εκτυπώστε το κουπόνι επιβεβαίωσης με τα στοιχεία του άλλου μέλους, τα ανταλλασσόμενα είδη και την αξία τους, καθώς και τον μοναδικό κωδικό της ανταλλαγής. Συμφωνήστε με το άλλο μέλος, τον τρόπο – τόπο ανταλλαγής: Σε προεπιλεγμένα σημεία συνάντησης για ανταλλαγές – tradeNOW meeting points Μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας courier με ειδικές προνομιακές τιμές Σε σημείο δικής σας επιλογής Πραγματοποιείστε την ανταλλαγή και παραλάβετε το κουπόνι επιβεβαίωσης του άλλου μέλους. Αν η ανταλλαγή έχει πραγματοποιηθεί με χρήση πόντων καταχωρήστε στην πλατφόρμα τον κωδικό επιβεβαίωσης που αναγράφεται στο κουπόνι που λάβατε από το άλλο μέλος για να μεταφερθούν οι πόντοι στον λογαριασμός σας.

4. Αξιολόγηση της ανταλλαγής Μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής αξιολογείστε το προϊόν ή την υπηρεσία που λάβατε.

Πόντοι Ανταλλαγής – Trade Points

Οι ανταλλαγές μπορούν να πραγματοποιούνται με ή χωρίς τη χρήση πόντων ανταλλαγής (Trade Points – TPs). Ο πόντος ανταλλαγής είναι ακέραια μονάδα ισότιμη με 1€. 1 πόντος ανταλλαγής (1TP)= 1€ Η χρήση των πόντων λειτουργεί ως εναλλακτικό νόμισμα για την κάλυψη της διαφοράς στην αξία που μπορεί να προκύψει κατά τη διαδικασία ανταλλαγής μεταξύ δύο μελών. Οι πόντοι αγοράζονται με ηλεκτρονική πληρωμή μέσα από τη πλατφόρμα της tradeNOW και έχουν αξία 1€ ο καθένας. Προσφερόμενοι ή ζητούμενοι πόντοι σε μια προσφορά, μεταφέρονται μόνο μετά την ολοκλήρωση / επιβεβαίωση της ανταλλαγής.

Η εταιρεία

Η tradeNOW είναι μια νέα και δυναμική εταιρεία που στόχο έχει να καθιερώσει την ανταλλακτική οικονομία ως εργαλείο επιχειρηματικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας και ταυτόχρονα να την αναδείξει σε μέσο κοινωνικής προσφοράς και εν τέλει σε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής. Δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων που εκτιμώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά και ιδιαίτερα την έλλειψη ρευστότητας θέλησε να δώσει μια εναλλακτική λύση συνδυάζοντας την πανάρχαια ιδέα της ανταλλαγής με την σύγχρονη τεχνολογία και τις εφαρμογές του διαδικτύου. Αποτέλεσμα του παραπάνω συνδυασμού ήταν η δημιουργία της πρωτοποριακής και μοναδικής στην Ευρώπη πλατφόρμας ανταλλαγών της tradeNOW. Πρόκειται για μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγών, μέσω της οποίας, επιχειρήσεις και ιδιώτες μπορούν να έλθουν εύκολα σε επαφή μεταξύ τους, να αναρτήσουν τα έχω τους και τα θέλω τους και να ανταλλάξουν προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς την απαραίτητη χρήση μετρητών. Εύκολη στη χρήση, με αυτοματοποιημένη διαδικασία αντιστοίχισης προϊόντων και υπηρεσιών προσφέρει άμεσα στα μέλη της τη δυνατότητα να επιλέξουν τις ανταλλαγές εκείνες που θα ικανοποιήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή λειτουργεί άλλωστε και η εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών της πλατφόρμας που παρέχει συνεχή υποστήριξη στα μέλη της, με στόχο την ανεύρεση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Σύστημα αξιολόγησης, επικοινωνίας, δημιουργίας δικτύου και εμφάνιση ιστορικού συναλλαγών είναι κάποιες από τις επιπλέον λειτουργίες που πλαισιώνουν το περιβάλλον της πλατφόρμας.

Τέλος έχει προβλεφθεί η χρήση ηλεκτρονικών πόντων προς διευκόλυνση των ανταλλαγών και κάλυψη της αξιακής διαφοράς που πιθανόν μπορεί να προκύψει. Η πλατφόρμα της tradeNOW υποστηρίζοντας ανταλλαγές σε επίπεδο B2B, B2C και C2C, βοηθά τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν το πελατολόγιό τους, να διατηρήσουν τη ρευστότητά τους να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και να αυξήσουν τον τζίρο τους, ενώ παράλληλα βοηθά τους ιδιώτες να αποκτήσουν προϊόντα ή υπηρεσίες ανταλλάσοντας τα με προϊόντα που έχουν και δεν χρησιμοποιούν.



πηγή: moneypost