Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Στείρωσαν την 9χρονη που έγινε μάνα – Υπόνοιες ότι τη βίασε ο πατριός της

Η μητέρα της 9χρονης στο Μεξικό που γέννησε πριν από περίπου δυο εβδομάδες, καταγγέλει ότι οι γιατροί στείρωσαν την ανήλικη κόρη της, αμέσως μετά τον τοκετό.
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Daily Mail, η μητέρα του κοριτσιού είχε αντιρρήσεις και κατήγγειλε το γεγονός σε τοπική οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στρεφόμενη κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Zoquipan στη Γουαδαλαχάρα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθεί ο πατέρας του νεογέννητου, καθώς αρχικά είχε ακουστεί ότι ήταν ένας 17χρονος, αλλά πλέον υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι το κορίτσι βιάστηκε από τον πατριό του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι γιατροί έκαναν τεστ DNA και σε άλλους συγγενείς της μικρής.

Οι γείτονες πάντως της οικογένειας δήλωσαν ανακουφισμένοι που έφυγαν από την περιοχή, αναφέροντας στην εφημερίδα El Occidental ότι ο πατριός της μικρής τη χτυπούσε, κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι μαζί της και έκανε και μαζί της μπάνιο!
«Δεν ξέρω γιατί η μητέρα της τον αφήνει να κάνει ό,τι κάνει. Είναι ένα μικρό παιδί. Η μητέρα της είναι ερωτευμένη με τον πατριό της και τον προστατεύει. Αυτό νομίζω έχει συμβεί» είπε ένας συγγενής της οικογένειας.

Η μικρή έχει ακόμη 10 αδέρφια, ενώ είναι αυτή που φροντίζει την οικογένεια. Δεν πηγαίνει σχολείο και της έχουν αναθέσει το μαγείρεμα και τη φροντίδα του σπιτιού για όλη την οικογένεια.

Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας είναι παράνομη η σεξουαλική επαφή κάτω από τα 15 χρόνια, ακόμη κι αν έχει γίνει με τη συγκατάθεση των «εμπλεκομένων».

«Πρόκειται για περίπτωση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου ξεκάθαρα. Οι γονείς της λείπουν όλη τη μέρα στη δουλειά και δεν την προσέχουν», είπε εισαγγελέας που εξετάζει την υπόθεση.


πηγή: newsit