Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Kim Dotcom μιλάει για το πώς το νέο Mega θα αλλάξει τo Internet

Οι μέρες για το άνοιγμα του νέου Mega πλησιάζουν και ο Kim Dotcom φροντίζει να μας κρατάει ενήμερους. Αφού παρουσίασε τα πρώτα screenshots από την νέα υπηρεσία, τώρα μιλάει για το πώς το νέο Mega θα αλλάξει το Internet και μας δείχνει ένα μέρος του εξοπλισμού των data centers, το οποίο έχει χωρητικότητα 720 Terabytes.
Το νέο Mega θα συνεργαστεί με εταιρείες από όλον τον κόσμο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο cloud δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο η ιστοσελίδα θα είναι πιο ανθεκτική απέναντι στις κυβερνήσεις και ταυτόχρονα θα προσφέρει την βέλτιστη ταχύτητα στους χρήστες.

Ο Kim Dotcom αποκαλύπτει τις προσδοκίες του για το νέο Mega:

Αναμένουμε να καταχωρούνται 20 Petabytes (1 Petabyte = 1024 Terabytes) δεδομένων τον μήνα για τους πρώτους 6 μήνες και περιμένουμε μια σημαντική αύξηση μετά την διάθεση των πρώτων εφαρμογών του Mega στην αγορά. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, κατά την διάρκεια του "κατεβάσματος" του Megaupload κατασχέθηκαν 1.103 servers με 25 Petabytes δεδομένων στο data center της Καλιφόρνια.

Η ζήτηση για πραγματικά ασφαλή cloud αποθήκευση δεδομένων και μεταφορά δεδομένων είναι τεράστια. Το Mega σκοπεύει να ηγηθεί στην μάχη για την προστασία της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο με πολυάριθμες καινοτομίες στα επόμενα 2 χρόνια. Τα 7 χρόνια εμπειρίας μας, μας οδήγησαν στο να βρούμε την τέλεια λύση για cloud αποθήκευση δεδομένων. Αυτό κάνει το νέο Mega ξεχωριστό. Ένα από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά είναι ο υψηλός βαθμός κρυπτογράφησης των αρχείων. Πριν το αρχείο ανέβει θα κρυπτογραφείται πράγμα που σημαίνει πως μόνο ο χρήστης που το ανέβασε θα έχει το κλειδί αποκρυπτογράφησης και θα μπορεί να ελέγξει ποιος θα έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο του αρχείου.

Η εύκολη κρυπτογράφηση με 1 κλικ που προσφέρει το Mega θα οδηγήσει στην μαζική χρήση της κρυπτογράφησης. Πιστεύουμε πως στα επόμενα 5 χρόνια η μισή κίνηση του Internet θα είναι κρυπτογραφημένη και θα βασίζεται στο σύστημα του Mega. Πιστεύω στα δικαιώματα μας για ιδιωτικότητα και νόμιμο διαμοιρασμό αρχείων. Σκοπεύω να προστατεύω αυτά τα δικαιώματα όταν οι κυβερνήσεις δρουν σύμφωνα με τα συμφέροντα των εταιρειών και όχι για το καλό της κοινωνίας και της προόδου. Το αν το νέο Mega θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες θα το μάθουμε σε λιγότερο από ένα μήνα από τώρα, στις 19 Ιανουαρίου.


πηγή: 360mires