Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η παμπ των Χόμπιτ άνοιξε για τους θαυμαστές της

Είναι το απόλυτο καταφύγιο για τους φαν των ταινιών του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον. Ο λόγος για την παμπ «The Green Dragon» στο χωριό Χόμπιτον της Νέας Ζηλανδίας, η οποία άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να πιούν μια μπίρα εκεί όπου νωρίτερα είχαν τσουγκρίσει τα ποτήρια τους οι κάτοικοι της Μέσης Γης!

Ο Φρόντο Μπάγκινς και οι φίλοι του (Σαμ, Μέρι και Πίπιν) επισκέπτονταν συχνά την παμπ και τα έπιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της τριλογίας «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών». Ο Πίτερ Τζάκσον την είχε χρησιμοποιήσει κατά κόρον πριν από μία δεκαετία όταν γίνονταν τα γυρίσματα, όμως είχε αποφασίσει να την κάψει ολοσχερώς στην τρίτη και τελευταία ταινία του saga, με τίτλο «Η Επιστροφή του Βασιλιά».

Πριν από μερικά χρόνια όμως έδωσε την έγκριση για την ανακατασκευή της, με στόχο να τη χρησιμοποιήσει και στη νέα τριλογία του, με τίτλο «Hobbit». Στα πλαίσια της ανακατασκευής, έγιναν και πολλές προσθήκες. Η νέα παμπ περιλαμβάνει πλέον τζάκι, αλλά και έναν χώρο που χαρίζει την ευκαιρία στους φαν των ταινιών να ξεναγηθούν στα πλατό των γυρισμάτων, ενώ σύντομα θα αποκτήσει και δωμάτια για διανυκτέρευση των επισκεπτών. Στόχος είναι μια καθ’ όλα «χομπιτική» εμπειρία!

Η παμπ «The Green Dragon» έκανε τα επίσημα εγκαίνιά της στις 29 Νοεμβρίου με την παρουσία του πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κέι. Οπως αναφέρεται στη σελίδα της στο Facebook, είναι «το μέρος για να πιείτε, το μέρος για να συναντηθείτε, το μέρος για να ξεκουράσετε τα τριχωτά πόδια σας!»

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η κυκλοφορία της πρώτης ταινίας της τριλογίας αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στην περιοχή μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι την έχουν ήδη επισκεφτεί πάνω από 300.000 επισκέπ [Η παμπ «The Green Dragon». ] πτες την τελευταία δεκαετία, από τότε δηλαδή που έγινε γνωστή μέσα από την τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».


Η τρέλα της... μινιατούρας

Την ίδια στιγμή, καθώς η Χομπιτο-μανία επεκτείνεται από τη Νέα Ζηλανδία σε όλη την υφήλιο, μια Βρετανίδα βρήκε έναν δημιουργικό τρόπο για να εκδηλώσει την αγάπη της γι’ αυτά τα ξεχωριστά πλασματάκια. Η 33χρονη Μάντι Τσέιμπερς πέρασε έντεκα μήνες κατασκευάζοντας μια μινιατούρα της τρύπας των Χόμπιτ. Με μεγάλη υπομονή, επιμονή και καλλιτεχνικό ταλέντο δημιούργησε το καταπράσινο περιβάλλον, τα λουλούδια, αλλά και τα έπιπλα των Χόμπιτ. Η μινιατούρα, που έχει μήκος περίπου 1 μέτρο και πλάτος 50 εκατοστά, διαθέτει ακόμα φώτα που ανάβουν, αλλά και έναν πολυέλαιο για τους βασιλικούς!



πηγή: espressonews