Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Στη Γερμανία αναζητούν το φύλο του Θεού...

Άλλο ένα φλέγον ζήτημα καλείται να επιλύσει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς διχογνωμία εκφράζεται στους κόλπους της για το αν... ο Θεός είναι αρσενικός, θηλυκός ή ουδέτερος.
Το γραμματικο-θεολογικό πρόβλημα για το φύλο του Θεού παρεισέφρησε μάλιστα στη συζήτηση για το δημοσιονομικό χρέος της Κύπρου και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία που είχαν οι εκπρόσωποι όλων των υπουργείων στην τακτική συνέντευξη Τύπου τους.

Επικαλούμενος την Αγία Γραφή, τα έργα του πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄-ο οποίος άλλωστε είναι γερμανόφωνος- και την επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού, ο εκπρόσωπος της υπουργού Οικογένειας Κριστίνα Σρέντερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "είναι ξεκάθαρο ότι ο Θεός δεν είναι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα" και συμπλήρωσε:

"Εμπιστεύομαι περισσότερο τον ειδικό (τον πάπα) παρά αυτούς που επικρίνουν την υπουργό".

Η 35χρονη Σρέντερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο "πόσο δύσκολο είναι να μιλάει στην κόρη της για τον Θεό χρησιμοποιώντας το αρσενικό γένος".

Στη γερμανική γλώσσα υπάρχουν τρία γένη, το αρσενικό, το θηλυκό και το ουδέτερο και ο Θεός (Gott) είναι αρσενικού γένους.

"Είναι πολύ απλό: ο καθένας αποφασίζει μόνος του. Το γένος δεν έχει σημασία", απάντησε η Σρέντερ, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και το ουδέτερο άρθρο.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κυρίως μεταξύ των μελών της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος από το οποίο προέρχεται και η ίδια η Σρέντερ.

Η Κριστίν Χαντερτχάουζερ είπε ότι "έχει μείνει άφωνη από αυτήν την κουταμάρα". Μιλώντας στην εφημερίδα Bild που αφιερώνει μισή σελίδα στην υπόθεση η Χαντερτχάουζερ τόνισε ότι "θεωρεί λυπηρό, στο όνομα της πολιτικής ορθότητας, να μην προβάλλονται στα παιδιά αυτές οι εικόνες που είναι τόσο σημαντικές για τη φαντασία τους".

"Για εμάς τους Χριστιανούς ο Θεός είναι προφανώς ο πατέρας. Και έτσι πρέπει να μείνει", είπε από την πλευρά του ένας άλλος βουλευτής του κόμματος, ο Νόρμπερτ Γκάις.


πηγή: nooz