Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τέλος το δωρεάν Πορνό

Παραγωγοί ταινιών και διαχειριστές των ιστοσελίδων ερωτικού περιεχομένου δήλωσαν ότι δε σκοπεύουν να διαθέσουν χρήματα για να αγοράσουν domain, μιας κι όπως λένε το μέλλον του πορνό είναι αρνητικά προδιαγεγραμμένο και χαρακτηρίζεται από μία λέξη, «δωρεάν».

Συνεπώς, περιορισμένα οικονομικά κέρδη για τους ίδιους.

Σε αυτό έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο η εξέλιξη της τεχνολογίας και η κυριαρχία του Διαδικτύου, τα οποία επιτρέπουν τη εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις σελίδες.

Αφού λοιπόν, η βιομηχανία του πορνό ήταν ανέκαθεν συνυφασμένη με την εξέλιξη της τεχνολογίας, αφού ήταν από τις πρώτες που υιοθέτησε τις VHS βιντεοκασέτες, πέρασε στο Διαδίκτυο, αλλά και στο DVD.

Δεν παραμέλησε την 3D εικόνα ούτε τα video games, τα οποία προσέφερε στο κοινό, χωρίς, βέβαια ιδιαίτερα κέρδη, ειδικά στο θέμα του 3D, αλλά να που ήρθε η ώρα αυτή η στενή σχέση να γυρίσει εις βάρος της.

Σύμφωνα με έρευνα, το μέλλον της πορνοβιομηχανίας δεν είναι στο 3D, αλλά στα tablets, Smartphones και στις ιστοσελίδες τύπου YouTube όπου ο χρήστης μπορεί να βρει άφθονο υλικό χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

Μάλιστα υπάρχει η πεποίθηση ότι για τα επόμενα δύο χρόνια, οι υπολογιστές και τα λάπτοπ θα παραμείνουν οι κύριες συσκευές για να παρακολουθεί κάποιος πορνό σπίτι του, αλλά μετά θα περάσει στα tablets και στα Smartphones.

Τότε βέβαια η τιμή ενός tablet θα έχει πέσει τόσο, ώστε ο καθένας να έχει από ένα και να το παίρνει στο κρεβάτι του χωρίς να ενοχλείται από τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας όσο παρακολουθεί πορνό.

Σε συνδυασμό με τις ιστοσελίδες τύπου YouTube, οι οποίες προσφέρουν πορνό σε αφθονία, είτε ερασιτεχνικό είτε παλαιότερες ταινίες από στούντιο, οι χρήστες είναι λογικό να μην προτίθενται να πληρώσουν για να δουν ακατάλληλες ταινίες.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε ροπή προς online πειρατεία. Γιατί να πληρώσει κάποιος για κάτι που μπορεί να βρει αλλού δωρεάν; Οπότε, να υποθέσουμε ότι θα αρχίσει πιο έντονη καταδίωξη κι εδώ, όπως συμβαίνει με το παράνομο downloading.






Πηγή: SecNews