Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Μια πόλη με έναν κάτοικο πουλήθηκε για 900.000$!

Μια αμερικανική πόλη που διαφημίζεται ως η μικρότερη στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς έχει μόλις έναν κάτοικο εδώ και αρκετά χρόνια, πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία για το ποσό των 900.000 δολαρίων.

Το Μπάφορντ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ και δημιουργήθηκε το 1860, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του σιδηροδρόμου της περιοχής. Κατά την περίοδο εκείνη αριθμούσε περίπου 2.000 κατοίκους, αλλά με το πέρασμα των χρόνων ο πληθυσμός διαρκώς λιγόστευε.
perierga.gr - Μια πόλη με έναν κάτοικο πουλήθηκε για 900.000$!
Έτσι έφτασε να έχει για αρκετά χρόνια μόνο έναν κάτοικο, τον κ. Sammons, ο οποίος, μάλιστα, φέρει τον άτυπο τίτλο του «δημάρχου»! «Συνήθισα τη μοναξιά και τα καταφέρνω μια χαρά μόνος μου, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες που έχει η πόλη. Βέβαια, δεν σας κρύβω, ότι θα ήθελα να είχα μια παρέα!», λέει ο μοναδικό κάτοικος.
perierga.gr - Μια πόλη με έναν κάτοικο πουλήθηκε για 900.000$!
Δύο Βιετναμέζοι φέρονται ως οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες του Μπάφορντ, οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν ένα βενζινάδικο με παντοπωλείο, ένα σχολείο του 1905, ένα γκαράζ, 10 στρέμματα γης και ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων. Όσο για τον κάτοικο; Ακόμη σκέφτεται αν θα μείνει ή θα μετοικήσει κάπου αλλού!
perierga.gr - Μια πόλη με έναν κάτοικο πουλήθηκε για 900.000$!


πηγή: perierga