Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Αποβολή σε μαθητή επειδή φορούσε... γόβες

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Βιρτζίνια όπου ένας 17χρονος μαθητής πήρε τριήμερη αποβολή επειδή αρνήθηκε να βγάλει τις γόβες που φορούσε, όταν του ζητήθηκε από τη διευθύντρια.
Σύμφωνα με τον 17χρονο Ασάντι Κότμαν μόλις μπήκε στο σχολείο και η διευθύντρια τον είδε με τις γόβες στιλέτο, του ζήτησε να τις βγάλει αμέσως γιατί «προκαλούσαν αναστάτωση στους μαθητές». «Φορούσα ένα στρατιωτικό παντελόνι, ένα άσπρο πουκάμισο, ένα μαντήλι και τις γόβες μου. Δεν βλέπω πώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση. Τίποτα από αυτά δεν ήταν προκλητικό ή αποκαλυπτικό», δήλωσε ο μαθητής στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με την κίνησή του αυτή, ήλπιζε να φέρει τον αέρα της αλλαγής στη στάση που έχουν μαθητές και καθηγητές απέναντι στους γκέι.
Από την πλευρά της, η διευθύντρια δήλωσε ότι ποτέ δεν είπε στο μαθητή ότι η εμφάνισή του προκαλεί αναστάτωση στους συμμαθητές του, ενώ υποστήριξε ότι του ζήτησε να βγάλει τις γόβες γιατί είχαν ψηλό τακούνι και φοβήθηκε ότι ο νεαρός μπορεί να τραυματιστεί.


πηγή: blog