Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Ο σύγχρονος Νώε...

Ένας σύγχρονος Νώε, ο Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, έφτιαξε τη δική του κιβωτό, με 85 διαφορετικά είδη ζώων απ' όλο τον κόσμο, στην περιοχή του Ξηροπήγαδου Αιτωλοακαρνανίας!
Ένας κερκοπίθηκος Αιθιοπίας, μια βακτριανή καμήλα, μια αντιλόπη ή ένας βούβαλος κατευθείαν από τα Χάιλαντς είναι μερικά απ’ αυτά.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος: «Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι που με οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της φάρμας. Ο πρώτος, η αγάπη μου για τα ζώα και ο δεύτερος, η ανάγκη να έχω δική μου κοπριά για να μπορώ να υποστηρίξω την παραγωγή βιολογικών προϊόντων μέσω καλλιέργειας. Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 άρχισα να δημιουργώ μια ποικιλία ζώων στις εκτάσεις της φάρμας, αρχικά με διάφορα είδη κατσικιών και άγριων προβάτων. Σιγά σιγά έφτιαξα κλουβιά, διαμόρφωσα μια λίμνη και ήρθα σε επαφή με το εξωτερικό για να βρω διάφορα είδη θηλαστικών και πτηνών».

«Η εκτροφή τόσων διαφορετικών ζώων είναι μια πολύ δύσκολη και επίπονη δουλειά, που απαιτεί θυσίες. Τα πιο δύσκολα κομμάτια είναι η διατροφή τους, η καθαριότητα και η περιποίησή τους. Αλλά με τον καιρό η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που καταφέραμε να φτιάξουμε ένα πελατολόγιο, το οποίο μας επιτρέπει να συντηρούμε όλα αυτά τα είδη. Πέρα από ιδιώτες -που μπορεί να μας ζητήσουν, για παράδειγμα, ένα πόνι, ένα άλογο ή πάπιες- συνεργαζόμαστε με χώρους αναψυχής, πάρκα ζώων και οπουδήποτε αλλού χρειάζονται ένα ή περισσότερα από τα περίπου 85 είδη ζώων που εκτρέφουμε» προσθέτει.
πηγή: zougla