Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Απίστευτο- 11χρονο αγόρι σε θεραπεία… αλλαγής φύλου!


Ο 11χρονος Τόμας Λόμπελ από την Καλιφόρνια, αποκαλεί τον εαυτό του Τάμι και δεν θέλει να περάσει την εφηβεία σαν αγόρι, αφού προτιμά να είναι κορίτσι.
Η περίπτωση του μικρού Τόμας έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, καθώς την απόφαση του ανήλικου αγοριού να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου στηρίζουν και οι δύο ομοφυλόφιλες μητέρες του, οι οποίες δηλώνουν πως το κάνουν αυτό γιατί φοβούνται πως θα αυτοκτονήσει.




Οι ίδιες λένε πως ο μικρός το πρώτο πράγμα που είπε σε ηλικία 3 ετών, όταν έμαθε την νοηματική γλώσσα (καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα ομιλίας) ήταν η φράση «Είμαι κορίτσι» γι' αυτό και οι ίδιες φρόντισαν από ηλικία μόλις 8 ετών να του χορηγήσουν τα κατάλληλα φάρμακα, μέσω μιας πρωτοποριακής μεθόδου στο Berkeley της Καλιφόρνια, ώστε να περιορίσουν την έκκριση αντρικών ορμονών γιατί πιστεύουν ότι είναι προτιμότερο να κάνει κάποιος αλλαγή φύλου σε μικρή ηλικία.

Σήμερα, στα 11 του χρόνια, ο Τόμας δεν έχει αναπτυχθεί όπως θα έπρεπε, ενώ η φωνή και τα άλλα ανδρικά του χαρακτηριστικά έχουν για την ακρίβεια πάρει παράταση. Η βραχνή φωνή, συνέπεια της ανάπτυξης και της εφηβείας, αλλά και οι σεξουαλικές αναζητήσεις έχουν αναβληθεί, με την βοήθεια της ιατρικής θεραπείας στην οποία υποβάλλεται.

"Η ουσία ήταν να σταματήσουμε τη δημιουργία ενός τρίτου φύλου, που δεν θα είναι ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό, για αυτό και μπήκαμε στη διαδικασία αλλαγής φύλου" λέει η μία από τις μητέρες του. Οι αντιδράσεις στο εγχείρημα πολλές ακόμη και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον. Οι γονείς όμως, δηλώνουν πως προτιμούν να προστατέψουν το παιδί από ψυχολογικές διαταραχές στο μέλλον. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, άτομα που έχουν τέτοιου είδους σεξουαλικές ανησυχίες κάνουν το λιγότερο μια απόπειρα αυτοκτονίας μέχρι τα 20, εξαιτίας των μεταβολών που συμβαίνουν στην εφηβεία. Γι' αυτό και αποφάσισαν να προλάβουν όλη αυτή την διαδικασία για τον γιο τους.
Η διάγνωση των γιατρών που εξέτασαν τον μικρό Τόμας σε ηλικία μόλις 7 ετών ήταν ότι πάσχει από σοβαρή διαταραχή σεξουαλικής ταυτότητας και φοβούμενοι το ενδεχόμενο να προκαλέσει μόνος του ακρωτηριασμό των γεννητικών του οργάνων ενέκριναν τη διαδικασία αλλαγής φύλου.
Οι δύο γονείς που παντρεύτηκαν το 1990 και έχουν 3 παιδιά και ένα εγγόνι,  δηλώνουν πως το γεγονός της ομοφυλοφιλίας τους δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εξέλιξη της Tammy. "Είναι κάτι εντελώς καινούριο και για εμάς. Ξέρουμε πως είναι να νιώθεις διαφορετικός. Αλλά να αισθάνεσαι πως είσαι σε λάθος σώμα είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να το χωρέσει στο μυαλό του" επισημαίνουν.



πηγή: stifora