Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Α. Λοβέρδος: Επικίνδυνα τα παιχνίδια με την υγεία

Άρχισε στην ολομέλεια της Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τις διαρθρωτικές αλλαγές του υπουργείου Υγείας.

Σε σύντομη παρέμβασή του ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι βασικός στόχος είναι ο γιατρός να έρθει κοντά στον πολίτη χωρίς εξευτελισμούς και ταλαιπωρία.



Πρόσθεσε ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε, καθώς ο πολίτης καταλαβαίνει πλέον ότι τα παιχνίδια με την υγεία είναι πάρα πολύ επικίνδυνα.

Ο υπουργός, αφού κατέθεσε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο - οι οποίες υπαγορεύτηκαν, όπως ανέφερε, από το διάλογο στη Βουλή και από την εισήγηση της ΟΚΕ - υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, είναι σήμερα στη Βουλή για να προασπίσει τη δημιουργία, επιτέλους, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις σχετικά με το νομοσχέδιο, σημείωσε πως όταν ετέθη σε διάλογο ορισμένοι εκ των ιατρών αρνήθηκαν να βοηθήσουν, προσθέτοντας ότι πίσω από την άρνηση, «κρύβεται η απροθυμία όσων πιστεύουν πως ξεβολεύονται».

«Για όσους φωνάζουν, ζητώντας να αποσύρουμε το σχέδιο νόμου», κάλεσε τη Βουλή να αναρωτηθεί γιατί, ενώ κινητοποιούνται τόσες ημέρες, δεν έχουν κάνει ούτε μία πρόταση επί της ουσίας.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη το βράδυ.

Πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε σε διάλογο την προσεχή Πέμπτη 10/2 τους γιατρούς, λέγοντας πως ο νέος θεσμός «είναι προς όφελος του πολίτη, ενώ προσπάθεια του υπουργείου είναι να ανοίξει το σύστημα για να μπουν περισσότεροι γιατροί που θα εξετάζουν περισσότερους ασφαλισμένους».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μόνο 376 νοσοκομειακοί γιατροί από τους 21.458 συμμετείχαν στην απεργία της Δευτέρας.

πηγή: skai