Μία γυναίκα, που συμφώνησε να γίνει παρένθετη μητέρα, φέρνοντας στον κόσμο το μωρό ενός ζευγαριού, άλλαξε γνώμη και θέλησε να το κρατήσει μετά τη γέννησή του. Υπέρ της επιθυμίας της παρένθετης μητέρας τάχθηκε και το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εισήχθη η υπόθεση, κρίνοντας πως η παραμονή του παιδιού με τη μητέρα που το γέννησε, “θα είναι καλύτερο προς το συμφέρον του ίδιου”.
Σύμφωνα με την Telegraph, o δικαστής Baker, που έκρινε την υπόθεση, αποφάσισε, πως “μεταξύ της γυναίκας που έφερε στον κόσμο τη μικρούλα “Τ”, έχει αναπτυχθεί ένας ξεκάθαρος δεσμός, που θα καθιστούσε λάθος την απομάκρυνσή της από τη μητέρα του”.
“Κατά την κρίση μου, το να τις χωρίσω, δε δικαιολογείται. Είναι η μητέρα του εκείνη, που θεωρώ, ότι μπορεί να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες της μικρής και ιδίως τις συναισθηματικές”, ανέφερε στην απόφασή του, τονίζοντας πως είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο που παίρνει κανείς, εμπλεκόμενος σε μια τέτοια κατάσταση και πως πρέπει καθένας να το σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά, προτού αποφασίσει να προχωρήσει στη διαδικασία αυτήν.
Ο ίδιος πρόσθεσε, πως “η φυσική διαδικασία του να κυοφορεί μία γυναίκα ένα μωρό και να το φέρνει στον κόσμο, δημιουργεί έναν αδιάρρηκτο δεσμό μεταξύ των δύο, με αποτέλεσμα οι παρένθετες μητέρες, πολλές φορές να δυσκολεύονται να αποχωριστούν τα μωρά, μετά τη γέννησή τους”.
Το ζευγάρι, κος και κα W, που επέλεξε τη γυναίκα ως παρένθετη μητέρα, παντρεύτηκε το 2005 και έκτοτε κατέβαλε πολλές προσπάθειες να αποκτήσει ένα μωρό, μάταια όμως, γεγονός που τους οδήγησε σ’αυτήν την επιλογή.
Η παρένθετη μητέρα γνώρισε το ζευγάρι μέσω διαδικτύου το 2009 και συμφώνησε, ανεπίσημα, να γεννήσει το μωρό τους.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της όμως, άλλαξε γνώμη και αρνήθηκε να το δώσει, όπως είχε συμφωνηθεί. Η ίδια έχει ακόμη δύο παιδιά.
Από τη μεταξύ τους συμφωνία προέκυπτε, ότι η μητέρα της 6 μηνών σήμερα μικρούλας, θα έμενε έγκυος, με εξωσωματική γονιμοποίηση από το σπέρμα του κου W, πράγμα που συνέβη και ότι θα παρέδιδε το μωρό μετά τη γέννησή του.
Κάποια στιγμή όμως, οι σχέσεις μεταξύ του ζευγαριού και της γυναίκας κλονίστηκαν σοβαρά.
Το μωρό γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου, οπότε και η κα W πήγε στο μαιευτήριο να τη δει. Εκεί όμως, συγγενικά πρόσωπα της παρένθετης μητέρας την έκαναν να νιώσει ιδιαίτερα ανεπιθύμητη. Μία εβδομάδα αργότερα, ο σύζυγός της κίνησε τις νομικές διαδικασίες.
Ο δικαστής πιστεύει, πως ούτε το ζευγάρι ούτε και η ίδια η μητέρα του μωρού υπήρξαν απόλυτα ειλικρινείς κατά την ακροαματική διαδικασία και την κατάθεση των αποδεικτικών στοιχείων, ωστόσο η εντύπωση που αποκόμισε, ήταν ότι όλοι ενδιαφέρονταν ειλικρινά για το καλό του παιδιού.
Ο ίδιος σημείωσε, πως προβληματίστηκε πολύ από συμπεριφορές της μητέρας, όπως το γεγονός ότι απέκρυψε στοιχεία για τη ζωή της από το ζευγάρι, ότι πλαστογράφησε ένα έγγραφο και κατέθεσε ψέματα ενώπιον του δικαστηρίου.
Δεν πίστεψε ωστόσο, ότι εσκεμμένα απομάκρυνε από το “σκηνικό” την κα W.
Αντίστοιχους και σοβαρότερους ενδοιασμούς είχε όμως και για το ζευγάρι, το οποίο παρείχε ψευδή στοιχεία στο δικαστήριο, προκειμένου να το παραπλανήσει, με αποτέλεσμα η απόφαση να εκδοθεί τελικά υπέρ της παρένθετης μητέρας.
πηγή: mauroprovato