Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η κατάρα των Όσκαρ

Η Νάταλι Πόρτμαν αυτήν την περίοδο πρέπει να είναι πολύ χαρούμενη. Μόλις αρραβωνιάστηκε, περιμένει το πρώτο της παιδί και είναι και το απόλυτο φαβορί για τα φετινά όσκαρ. Άραγε, αν κερδίσει το αγαλματίδιο θα αλλάξει η τύχη της;

Και το λέμε αυτό, γιατί μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο απέδειξε πως όσες ηθοποιοί έχουν πάρει το Όσκαρ Ερμηνείας, έχουν δυστυχήσει αργότερα με ένα διαζύγιο.



Μάλιστα, η κατάρα αυτά φαίνεται ότι συνοδεύει μόνο τις νικήτριες και όχι τις απλές υποψήφιες, ενώ αντίθετα οι άνδρες ηθοποιοί δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Μέσα σε 751 υποψήφιους ηθοποιούς της Ακαδημίας από το 1936 μέχρι το 2010, οι γυναίκες νικήτριες των Όσκαρ φαίνεται ότι έχουν 63% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν από το άλλο τους μισό, λίγο μετά τη βράβευση τους.

Υπολογίστηκε δε πως η μέση χρονική διάρκεια των σχέσεων των ηθοποιών περιορίστηκε στα 4,5 χρόνια από την απονομή του Όσκαρ.

Η Τιτζιάνα Κασκιάρο, που ηγήθηκε της έρευνας, σχολίασε:

“Η έρευνα απέδειξε κάτι που είναι γνωστό έτσι κι αλλιώς. Όπως έχουν δείξει κι άλλες μελέτες, όταν μια γυναίκα είναι αυτή που φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, συνήθως ο γάμος ή η σχέση διαλύεται”.



πηγή: cosmo