Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Το ταξίδι στον Αρη... χωρίς επιστροφή!

Δύο αμερικανοί επιστήμονες σε πρότασή τους που δημοσιεύεται επισήμως πλέον στο Journal of Cosmology, διατυπώνουν τις σκέψεις τους και την αγωνία τους για το μέλλον της ανθρωπότητας!
Σε περίπτωση μαζικής καταστροφής της Γης, λένε, αν οι άνθρωποι εγκαταλείψουν την ιδέα της επιστροφής τους στην Γη θα φτάσουν πιο σύντομα στον Άρη.
Η πρόταση των Πολ Ντέβις, φυσικός στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και Ντιρκ Σούλτζε-Μάκουτς, γεωλόγος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, είναι ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή και όπως οι ίδιοι σχολιάζουν δεν θα διέφερε πολύ από τα ταξίδια των πρώτων αποίκων στην Αμερική, οι οποίοι γνώριζαν πως δεν θα ξαναγύριζαν ποτέ στον Παλαιό Κόσμο.
Διαπλανητικοί μετανάστες

Με βάση τους υπολογισμούς τους και στηριζόμενοι στις τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν οι επιστήμονες εκτιμούν πως οι διαπλανητικοί μετανάστες σε περίπου δύο δεκαετίες θα ήταν έτοιμοι να μας αποχαιρετήσουν ανά ζεύγη με χωριστά διαστημικά σκάφη. Θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε σπηλιές που διαθέτουν πάγο νερού καθώς και προστασία από την κοσμική ακτινοβολία που βομβαρδίζει αδιάκοπα την επιφάνεια.
«Η αναπαραγωγή δεν θα επιτρέπεται σε πρώτη φάση, καθώς δεν είναι γνωστές οι γενετικές βλάβες που προκαλεί η ακτινοβολία.» γράφουν ενώ με την συνεχή επικοινωνία με τη Γη «θα ένιωθαν πιο συνδεδεμένοι με το σπίτι τους από ό,τι οι πρώτοι εξερευνητές της Ανταρκτικής ».
«Βρισκόμαστε σε έναν ευάλωτο πλανήτη. Μπορεί να μας απειλήσει μια πρόσκρουση αστεροειδή, ή η έκρηξη ενός υπερκαινοφανούς αστέρα. Αν θέλουμε να επιζήσουμε ως είδος, θα πρέπει να επεκταθούμε στο Ηλιακό Σύστημα και πιθανότατα ακόμα πιο πέρα» επισημαίνουν οι δύο επιστήμονες.
Γνωρίζουν πως πιθανότατα η NASA δεν θα ενέκρινε τέτοια αποστολή λόγω της εμμονής της με την ασφάλεια των αστροναυτών και λένε «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος» τονίζοντας πως πρέπει να βιαστούμε
pyles