Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Έκανε την ελληνική αγορά ακινήτων... reality show !

Στο δρόμο του “αγοράζω γη και θάλασσα” που άνοιξε ο εμίρης του Κατάρ φαίνεται πως κινείται ένα αμερικανικό ριάλιτι σόου που φέρνει στην Ελλάδα ζευγάρια από όλο τον κόσμο, με σκοπό την αγοραπωλησία ακινήτων.

Πρόκειται για το “Hellenic Home Hunting”, ριάλιτι εμπνεύσεως του Ελληνοκαναδού Γιώργου Στρουμπούλη, στο οποίο οι παίκτες είναι υποψήφιοι αγοραστές, κτηματομεσίτες, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.τ.λ., ενώ τα σκηνικά, τα ίδια δηλαδή τα σπίτια, είναι προς πώληση.

Όπως δηλώνει ο εμπνευστής της ιδέας στην εφημερίδα Real News, η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη καλύτερης προβολής της ελληνικής αγοράς ακινήτων και την αντιμετώπιση των αρνητικών στερεοτύπων που τη συνοδεύουν.

Αρχικά, το συνεργείο της τηλεοπτικής σειράς φέρνει σε επαφή τους υποψήφιους αγοραστές με κτηματομεσίτες στην Ελλάδα. Όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές στην πρώτη τουλάχιστον σεζόν, είναι Έλληνες της διασποράς, ή σχετίζονται με κάποιον τρόπο με την Ελλάδα.

Αφού εξηγήσουν στους κτηματομεσίτες τι ψάχνουν, σε ποιες περιοχές και ποιες τιμές, αυτοί κάνουν την αναζήτησή τους και τους παρουσιάζουν τα ακίνητα. Όταν ολοκληρωθεί η παρουσίαση γίνονται συναντήσεις με δικηγόρους για να λύσουν τις απορίες τους και να τους εξηγήσουν τα διαδικαστικά μιας πιθανής αγοραπωλησίας. Κάθε επεισόδιο είναι διάρκειας μισής ώρας και προβάλλεται μέσω του ANT1 Satellite σε χώρες της Αμερικής, στον Καναδά και στην Αυστραλία.


πηγή: news