Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Στο δικαστήριο για μία... μπλούζα

Μια μητέρα στη Γαλλία οδηγήθηκε στο δικαστήριο διότι φορούσε στον τρίχρονο γιο της, μπλούζα με την αποτύπωση "Τζιχάντ 9/11".
Στη Γαλλία μια 35χρονη μητέρα και ο 29χρονος αδελφός της, εμφανίστηκαν κατηγορούμενοι στο δικαστήριο της πόλης Αβινιόν, στο νότιο τμήμα της χώρας, εξαιτίας μιας μπλούζας που φορούσε ο μικρός γιος της γυναίκας.

Η Μπουσχρά Μπακούρ έστειλε το γιο της που ονομάζεται Τζιχάντ, στο σχολείο, φορώντας του ένα T-shirt με την αποτύπωση «Τζιχάντ, γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου» και την επίσης στάμπα «είμαι μια βόμβα».Η 35χρονη μητέρα και ο 29χρονος αδελφός της Ζεγιάντ, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για να απολογηθούν στις κατηγορίες για υποκίνηση τρομοκρατικών ιδεών, καθώς όλα παραπέμπουν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο τρίχρονος γιος της γυναίκας είπε ότι τη μπλούζα του την έκανε δώρο ο θείος του, διότι γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο η μητέρα είπε ότι τον έντυσε με το T-shirt για να τον κάνει (Τζιχάντ) ευτυχισμένο. «Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Για μένα αυτό είναι το όνομα του και γεννήθηκε αυτή την ημερομηνία».Ο δικηγόρος τους είπε στο δικαστήριο ότι το «Τζιχάντ, είναι ένα κοινό όνομα στη Μέση Ανατολή, το οποίο μεταφράζεται κατά μεγάλο βαθμό σε «άγια ζωή», αλλά χρησιμοποιείται από τους φονταμενταλιστές για να περιγράψει τον «ιερό πόλεμο», και επομένως έχει παρερμηνευθεί.

Οι δικαστικές αρχές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις, κατηγορώντας τα δύο αδέλφια ότι χρησιμοποιούν το παιδί με σκοπό την «υποκίνηση τρομοκρατικής πράξης». Οι κατηγορούμενοι απειλούνται με μέγιστη ποινή πέντε ετών έκαστος και πρόστιμο 45.000 ευρώ, αν καταδικαστούν. Η απόφαση αναμένεται στις 10 Απριλίου.


πηγή: enikos