Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Εκπληκτικές αστραπές πάνω από ηφαίστειο!

Ο φωτογράφος Martin Rietze ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αναζητώντας εικόνες από τα ωραιότερα φλογερά θεάματα της Γης – τα ηφαίστεια
Πρόσφατα, πήγε στην Ιαπωνία για να φωτογραφίσει το ηφαίστειο Sakurajima στη νότια Kyushu. Κατά τη διάρκεια των λήψεων συνέλαβε μερικές απίστευτες καταιγίδες που ως γνωστόν συνοδεύουν τις ηφαιστειακές εκρήξεις.
Αν και η παραγωγή ηφαιστεικών αστραπών είναι δύσκολα κατανοητές ακόμα και μέσα στην επιστημονική κοινότητα, οι περισσότεροι υποθέτουν πως οι φυσσαλίδες μάγματος και η ηφαιστειακή τέφρα που εκτοξεύονται κατά την έκρηξη ενός ηφαιστείου είναι τα ίδια ηλεκτρικά φορτισμένα με αποτέλεσμα να δημιουργούν με την κίνησή τους τις αστραπές πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου.












«Το θέαμα υπήρξε εντυπωσιακό και εάν κάποιον διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό με μάσκες και ειδική ενδυμασία αλλά και τις προηγμένες φωτογραφικές μηχανές, τότε… μαγεία», λέει ο Martin για την εμπειρία του και συμπληρώνει: «Από μικρό παιδί που είδα μια έκρηξη της Αίτνας στην Σικελία… ερωτεύτηκα τα ηφαίστεια και ακολουθώ αυτή την επικίνδυνη καριέρα μέχρι σήμερα, ανελιπώς βρίσκομαι στα βήματα των φλογερών… δράκων της Γης»!




πηγή: to-gamato