Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Μια 12χρονη ξεπέρασε τον Αϊνστάιν!

Μια 12χρονη Ινδή, μετανάστρια από τα 7 της χρόνια στη Βρετανία όπου ζει με τους γονείς της, βαθμολογήθηκε με 162 μονάδες στο τεστ IQ της Μένσα. Έτσι κατάφερε να ξεπεράσει κατά 2 μονάδες τον Στίβεν Χόκινγκ αλλά και τον Αλμπερτ Αϊνστάιν!

Σύμφωνα με την huffingtonpost, η Νέχα Ραμού συγκαταλέγεται, πλέον, στο 1% των εξυπνότερων ανθρώπων της Βρετανίας, σύμφωνα με την κατάταξη της Μένσα. Οι γονείς της, γιατροί στο επάγγελμα,, δήλωσαν ότι η κόρη τους πάντοτε ήταν πάντοτε ακλή μαθήτρια, σχολείο αλλά δεν είχαν διανοηθεί ποτέ ότι θα έφτανε σε μια τέτοια επίδοση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μαθήτρια αρίστευσε σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τεστ γραμματικών γνώσεων. Στη συνέχεια, έκανε το τεστ της Μένσα όπου εξασφάλισε το υψηλότερο δυνατό σκορ για άτομα κάτω των 18 ετών.

Η ίδια πάντως δήλωσε ότι της φάνηκε δύσκολο το τεστ της Μένσα και δεν περίμενε ότι θα καταφέρει να γίνει μέλος της. Ήδη, πάντως, έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα για μια θέση σε γνωστά πανεπιστήμια όπως το Harvard.

Σημειώνεται ότι ο Αϊνστάιν δεν είχε δοκιμάσει το τεστ -καθώς δεν υπήρχε όσο ήταν ζωντανός- αλλά οι ειδικοί τον έχουν κατατάξει στις 160 μονάδες.


πηγή: real