Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Τους εξουθένωσε! Μιλούσε 12 ώρες και 52 λεπτά!

Τύφλα να' χουν ο Ούγκο Τσάβες και ο Φιντέλ Κάστρο! Ο γερουσιαστής Ράντ Πολ, μιλούσε επι 12 ώρες και 52 λεπτά για να εμποδίσει τον διορισμό του Τζον Μπρέναν στην θέση του διευθυντή της CIA! Ο κανονισμός της Γερουσίας επιτρέπει στους ομιλητές να κρατούν το βήμα μέχρι να εξαντληθούν, ακόμα και αν οι υπόλοιποι γερουσιαστές θέλουν να τους διακόψουν.

Στις 11:47 (18:47 ώρα Ελλάδας)  ο Πολ ανακοίνωσε: "στέκομαι εδώ για να εμποδίσω τον διορισμό του Τζον Μπρέναν στη CIA. Θα μιλήσω μέχρι να μην μπορώ να αρθρώσω λέξη".
Και αυτό έκανε. Εμφάνισε ένα τεράστιο ντοσιέ και άρχισε να διαβάζει σημειώσεις, άρθρα από το Wired.com, το Post-It, να διατυπώνει σκέψεις που του ήρθαν ξαφνικά στο μυαλό και να τις επαναλαμβάνει.

Η μαραθώνια ομιλία του Πολ δεν είναι κάτι καινούργιο για την Γερουσία. Το 2010 ο Μπέρνι Σάντερς μιλούσε οκτώμιση ώρες εναντίον της μείωσης των φόρων. Το ρεκόρ κατέχει ο Στρομ Θέρμοντ, ο οποίος το 1957 υπερασπίστηκε τις φυλετικές διακρίσεις σε μια ομιλία που διήρκεσε 24 ώρες και 18 λεπτά.

Περίπου στις 15:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ συνέκρινε τον Πολ με τον κ. Σμιθ τον ήρωα που ενσάρκωσε ο Τζέιμς Στιούαρτ στην ταινία "Ο κύριος Σμιθ πηγαίνει στην Ουάσινγκτον", του 1939.

Επειτα από πέντε ώρες, ο αρχηγός των Δημοκρατικών στην Γερουσία Χάρι Ρέιντ προσπάθησε να βρει μια συμβιβαστική λύση: ακόμα 90 λεπτά ομιλίας, μετά ψηφοφορία.

"Είμαι αντίθετος", φώναξε ο Ραντ Πολ.
"Θα τελειώσουμε σήμερα", απάντησε ο Ρέιντ.
"Βρίσκομαι εδώ για να επιστήσω την προσοχή σε μια συνταγματική αρχή, για να πιέσω την κυβέρνηση να δεσμευτεί δημόσια πως δεν θα σκοτώσει άμαχους Αμερικανούς ", συνέχισε ο Πολ.

Ο ίδιος απαίτησε από τον Μπαράκ Ομπάμα επιστολή που θα βεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να διατάξει επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αμερικανικό έδαφος εναντίον Αμερικανών "σε ένα καφέ στο Σαν Φρανσίσκο ή σε ένα εστιατόριο στο Χιούστον".

"Πηγαίνετε στο Οβάλ Γραφείο, εξετάστε τα αρχεία με φωτογραφίες Αμερικανών και αποφασίστε ποιος θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει", είπε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής.

Χθες το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ δήλωσε πως οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις ΗΠΑ είναι θεωρητικά πιθανές σε "εξαιρετικές συνθήκες", όπως η 11η Σεπτεμβρίου.

Στις 00:39 (07:39 ώρα Ελλάδας) ο γερουσιαστής αναγκάστηκε για λόγους...ανωτέρας βίας να εγκαταλείψει το βήμα. Λίγα λεπτά αργότερα παραδέχτηκε στους δημοσιογράφους πως "πονάει παντού".

Ο γερουσιαστής διαμαρτύρεται για την έλλειψη διαφάνειας στην κυβέρνηση Ομπάμα σχετικά με το μυστικό πρόγραμμα των στοχευμένων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και την ενδεχόμενη χρήση τους σε αμερικανικό έδαφος.


πηγή: newsit