Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Στο Λευκό Οίκο έφτασε το θέμα με τα κλειδωμένα κινητά

Στις ΗΠΑ, όπως και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, η απόκτηση μιας συσκευής κινητού τηλεφώνου από έναν ορισμένο πάροχο, αποτελεί δεσμευτική πράξη για τον κάτοχο του κινητού, καθώς η συσκευή έρχεται κλειδωμένη, ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει με άλλη κάρτα SIM. Μέχρι πρότινος το πρόβλημα «αντιμετωπίζονταν» με διάφορες τεχνικές που επέτρεπαν το ξεκλείδωμα της συσκευής.

Το ξεκλείδωμα αυτό εδώ και κάποιο καιρό θεωρείται παράνομο στις ΗΠΑ, και όσοι το επιχειρούν κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τους τηλεφωνικούς παρόχους. Από την άλλη, και οι πολίτες δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια.

Αξιοποιώντας τη σχετική δυνατότητα που τους δίνει ο Λευκός Οίκος, συγκέντρωσαν πάνω από 100.000 υπογραφές και κατέθεσαν αίτημα να επιτραπεί το «ξεκλείδωμα» των συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Η δυνατότητα συγκέντρωσης υπογραφών παρέχεται μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου. Εκεί οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν υπογραφές για την εξέταση ενός αιτήματος από το Λευκό Οίκο, κάτι που επιτυγχάνεται αφού υπογράψουν τουλάχιστον 100.000 πολίτες.


Πάνω από 100.000 υπογραφές συγκέντρωσαν Αμερικανοί πολίτες και κατέθεσαν επίσημο αίτημα στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να επιτραπεί το «ξεκλείδωμα» των συσκευών κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το δίκτυο ABC.

Την προσπάθεια ξεκίνησε η 27χρονη Σίνα Χανιφάρ και πλέον τόσο οι ίδια, όσο και οι υπόλοιποι χρήστες κινητών περιμένουν την «απάντηση» του Λευκού Οίκου σχετικά με το θέμα.



πηγή: newsnow