Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πρίγκιπας Χάρι: Ναι, πυροβόλησα Ταλιμπάν

“Πήραμε μια ζωή για να σώσουμε μια ζωή” λέει ο πρίγκιπας της Βρετανίας Χάρι ομολογώντας ότι και αυτός πυροβόλησε κατά των Ταλιμπάν όσο υπηρετούσε στο μέτωπο του Αφγανιστάν.
Με αφορμή την επιστροφή του στη Μεγάλη Βρετανία, μετά από πέντε μήνες παρουσίας στο Αφγανιστάν, ο Χάρι παραχώρησε συνέντευξη που αποσπάσματα της μεταδόθηκαν από το BBC.
Είπε πάντως ότι τουλάχιστον όσο ήταν ο ίδιος στο Αφγανιστάν, ο στρατός δρούσε περισσότερο αποτρεπτικά, παρά επιθετικά. “Αν υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κακά πράγματα στα παιδιά μας, τότε υποθέτω ότι θα πρέπει να τους βγάλουμε έξω από το παιχνίδι”, σημείωσε ο Χάρι.

Ο πρίγκιπας μίλησε επίσης για την επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατόπεδο στη νότια επαρχία Χελμάντ, που συνέβη την ημέρα των γενεθλίων του, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Χάρι ο οποίος έχει επανειλημμένως τονίσει, ότι θέλει να αντιμετωπίζεται σαν ένας “κανονικός στρατιώτης”, παραδέχθηκε ότι η εμπειρία του ήταν διαφορετική από εκείνη των συναδέλφων του.
Ο πρίγκιπας Χάρι είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, που έλαβε ενεργό ρόλο σε πολεμικές επιχειρήσεις, μετά από τον θείο του, δούκα της Υόρκης, που έλαβε μέρος στον πόλεμο των Φόκλαντ.
Βεβαίως η συζήτηση δεν μπορούσε να μη στραφεί και στο σάλο που ξέσπασε με τις γυμνές φωτογραφίες του σε ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας. Ο νεαρός πρίγκιπας παραδέχθηκε ότι προκάλεσε κακό στην οικογένειά του όταν απαθανατίστηκε γυμνός στη διάρκεια οργίων.



πηγή: news