Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Η Αθηνά και τα… άλογα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ

Η Αθηνά Ωνάση είναι γνωστή για την λατρεία που έχει για τα άλογα και για την μεγάλη αδυναμία που έχει στον σύζυγο της, Alvaro de Miranda Neto. Για χάρη του διοργανώνει το μεγαλύτερο ιππικό γεγονός της Λατινικής Αμερικής.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, το λεγόμενο «Oi Athina Onassis Horse Show», το «Oi Σόου Ιππασίας Αθηνά Ωνάση» για πέμπτη χρονιά με χρηματικά έπαθλα για τους νικητές, 1.300.000 ευρώ! Οι αγώνες γίνονται στις εγκαταστάσεις της Βραζιλιάνικης Ιππικής Ακαδημίας, κάτω από το βουνό Corcovado, στο οποίο υπάρχει το 38 μέτρων άγαλμα του Χριστού.

Τι κι αν η οικονομική ύφεση έχει χτυπήσει και τον χώρο των ιππικών αγώνων και τουρνουά ανά την Ευρώπη;, η Αθηνά Ωνάση με μία κίνηση ματ κάνει την έκπληξη, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Έτσι, δίνει κίνητρο στους σταρ του αθλήματος να ταξιδέψουν μέχρι την Βραζιλία και να αποκτήσουν οι αγώνες της, την απαραίτητη λάμψη… Τη δόξα πολλοί μίσησαν το χρήμα κανείς, κι έτσι, έσπευσαν να συμμετάσχουν όλοι οι σταρ του αθλήματος, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιονικών των Αγώνων του Λονδίνου, και φυσικά του συζύγου της Αθηνάς «Doda». Παράλληλα με τους αγώνες, γίνονται αναρίθμητα πάρτι και δεξιώσεις, συγκεντρώνοντας την ελίτ της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου.

Μπορεί η Αθηνά να χρηματοδοτεί το γεγονός, ωστόσο ο σύζυγος της είναι αυτός που φέρεται παντού ως ιδρυτής και εμπνευστής της όλης εκδήλωσης, με την ίδια να αποφεύγει ακόμα και να φωτογραφηθεί στα διάφορα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα.πηγή: zougla