Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ελεύθερη η κουβανή μπλόγκερ

Η κουβανή μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσες ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter πως "αφέθηκε ελεύθερη, αφού κρατήθηκε από τις αρχές για 30 ώρες" και ευχαρίστησε "όλους εκείνους που ύψωσαν τις φωνές και έστειλαν μηνύματα ώστε να μπορέσει να επιστρέψει σπίτι της".

Η γνωστή αντικαθεστωτική μπλόγκερ, 37 ετών, συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της δημοσιογράφο Ρεϊνάλντο Εσκομπάρ στο Μπαγιάμο, 750 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αβάνας, όπου είχαν μεταβεί για την δίκη ενός νεαρού ισπανού πολιτικού.

"Μας άφησαν ελεύθερους! 30 ώρες κράτησης και πολλά ανέκδοτα για να διηγηθώ", έγραψε στο Twitter η Σάντσες, η οποία έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία για το μπλογκ της www.desdecuba.com/generaciony.

"Τουλάχιστον άλλοι οκτώ αντιφρονούντες συνελήφθησαν" στο Μπαγιάμο στη διάρκεια της δίκης του Ανχελ Καρομέρο, δήλωσε ο αντικαθεστωτικός Ελιζάρντο Σάντσες.

Ο 26χρονος Καρομέρο ηγέτης της Νεολαίας του ισπανικού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος δικάζεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για το θάνατο του κουβανού διαφωνούντα Οσβάλντο Πάγια, σε τροχαίο στις 22 Ιουλίου στο Μπαγιάμο.

Η εισαγγελία έχει ζητήσει την ποινή επταετούς κάθειρξης για τον Ισπανό. Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του "μέσα στις επόμενες ημέρες", ανακοίνωσαν οι κουβανικές αρχές.


πηγή: newsit