Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Τα δεκαχίλιαρα έγιναν… φορέματα!

Η σχεδιάστρια μόδας, Μαίρη Κατράντζου, η οποία ζει και εργάζεται στο Λονδίνο έχει κερδίσει εδώ και καιρό την εύνοια του κόσμου της μόδας. Κάθε σεζόν οι επιδείξεις της συγκεντρώνουν την ελίτ και αποσπάει τις καλύτερες κριτικές. Προ ημερών παρουσίασε την νέα της συλλογή στο Λονδίνο, και ακόμα μια φορά οι κριτικές ήταν διθυραμβικές.
Αυτό που τράβηξε όμως τη προσοχή μας, είναι το γεγονός ότι η ταλαντούχα Ελληνίδα, χρησιμοποίησε τα πάλαι ποτέ χιλιάρικα, μάλλον, δεκαχίλιαρα για να είμαστε ακριβείς, πάνω στα φορέματα της! Όλοι γνωρίζουμε ότι πολύς λόγος έχει γίνει για την επιστροφή της δραχμής στη χώρα μας. Προφανώς η όλη συζήτηση, ενέπνευσε την σχεδιάστρια να συμπεριλάβει τη δραχμή στην συλλογή της. Σίγουρα θα σκέφτηκε, αφού πολλοί νοσταλγούν την επιστροφή της δραχμής, ας την φορέσουν!


Η Μαίρη Κατράντζου έχει ξεχωρίσει στον ανταγωνιστικό κόσμο της μόδας, για τις εκτυπώσεις που κάνει σε υφάσματα, τα λεγόμενα prints, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιεί για να δημιουργεί ρούχα. Όλες οι δημιουργίες της έχουν αγαπηθεί από σταρ και όχι μόνο. Για τη συλλογή της Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013, χρησιμοποίησε χρήματα, λουλούδια και γραμματόσημα. Η συλλογή της χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς ως σύγχρονη, πρωτοποριακή, με καθαρές γραμμές. Εμείς θα προσθέσουμε και νοσταλγική!Στην επίδειξη δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και ήταν από τις επιδείξεις, όπου όλοι ήθελαν να παραβρεθούν. Ο απαιτητικός κόσμος της μόδας δεν είχε πρόβλημα να μείνει ακόμα και όρθιος, προκειμένου να δει τι «άσο» έκρυβε η Μαίρη στην νέα της συλλογή. Το δέκα το καλό.Η Γλυκερία προ ετών τραγουδούσε, «τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια», είναι όμως πλέον… φορεματάκια!

 πηγή: zougla