Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Υποβαθμίστηκε η Kate

Μπορεί να είναι λαμπερή, μπορεί να είναι κομψή... Μπορεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή από τον βρετανικό λαό και μπορεί να ανταποκρίνεται με επιτυχία - μέχρι στιγμή - στα καθήκοντά της. Ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι είναι μία κοινή θνητή σε αντίθεση με τις γαλαζοαίματες δεσποινίδες. Έτσι, σύμφωνα με εγκύκλιο, σχετική με το βασιλικό πρωτόκολλο, που υπέγραψε η βασίλισσα, η Kate Middleton υποχρεούται τόσο ιδιωτικά όσο και δημοσίως να υποκλίνεται στις πριγκίπισσες Βεατρίκη κι Ευγενία, εγγονές της βασίλισσας, αλλά και στις πριγκίπισσες Άννα και Αλεξάνδρα, ανιψιές της Ελισάβετ. Αυτό όμως μόνο όταν κατά τη συνάντηση των γυναικών ο πρίγκιπας William και σύζυγος της Δούκισσας του Κέιμπριτζ είναι απών.

Πρέπει ωστόσο πάντοτε να υποκλίνεται στη βασίλισσα, τον δούκα του Εδιμβούργου, τον πρίγκιπα της Ουαλίας και τη δούκισσα της Κορνουάλης είτε ο William είναι απών είτε παρών. Την εγκύκλιο αυτήν εξέδωσε για πρώτη φορά η βασίλισσα το 2005 όταν ο Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα, ώστε οι υπόλοιποι γαλαζοαίματοι να γνωρίζουν τους κανόνες και τον σεβασμό που οφείλει ο ένας στον άλλο.

Ο λόγος είναι ότι τόσο η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα όσο και η Καμίλα είναι κοινές θνητές και οι γαλαζοαίματοι δεν γνωρίζουν αν και πότε πρέπει να υποκλίνονται και σίγουρα δεν μπορούν να υποβαθμίζονται σε σχέση με τους κοινούς που εισέρχονται στη βασιλική οικογένεια διαταράσσοντας τη... γραμμή του βασιλικού αίματος. Όλοι σέβονται ιδιαίτερα την "ετικέτα" των Ανακτόρων και την ακολουθούν κατά γράμμα, ενώ το πρωτόκολλο ξεκαθαρίζει αρκετά θέματα  όπως ακόμη ποια είναι η σειρά άφιξης των γαλαζοαίματων σε επίσημες εκδηλώσεις και ποιος πρέπει να περιμένει ποιον...




πηγή: real