Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τεχεράνη κατά Google για τον... Περσικό Κόλπο

Μέτωπο (και) με το διαδικτυακό κολοσσό Google ανοίγει η Τεχεράνη... Στις ιρανικές αρχές φαίνεται ότι... ήλθε κόλπος όταν διαπίστωσαν πως στην υπηρεσία google maps απουσιάζει η γεωγραφική ονομασία «Περσικός Κόλπος». Για το λόγο αυτό, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να καταφύγουν δικαστικώς εναντίον της Google
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόσφατα η Google αφαίρεσε εντελώς την ονομασία Περσικός Κόλπος (Persian Gulf). Ο εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε δε, ότι εάν η αναγραφή της ονομασίας δεν επανέλθει σύντομα, τότε η Google θα υποστεί «σοβαρή ζημιά».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μεχμανπαράστ δήλωσε ότι η Τεχεράνη ήδη ενημέρωσε τους υπεύθυνους της μηχανής αναζήτησης για πιθανή δικαστική δίωξη.

Από την πλευρά της, η Google δήλωσε ότι στους ψηφιακούς χάρτες της ποτέ δεν είχε επισημανθεί ο Περσικός Κόλπος.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας αψήφισε τις απειλές του Ιράν, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για να προστεθεί η ονομασία σε έναν τροποποιημένη χάρτη.

Πάντως, αν στην μηχανή αναζήτησης της υπηρεσίας της Google ο χρήστης γράψει Persian Gulf, τότε η επισήμανση εμφανίζεται αν πατήσεις στο σχετικό δείκτη (pin).


πηγή: skai