Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Συνελήφθησαν για κατάδοση θύματος βιασμού στο Twitter

Αδιευκρίνιστο αριθμό χρηστών του Twitter συνέλαβαν οι Αρχές, με την κατηγορία ότι δημοσιοποίησαν το όνομα του θύματος βιασμού του ποδοσφαιριστή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τσεντ Έβανς.
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βόρειας Ουαλίας επιβεβαίωσαν την είδηση, χωρίς να διευκρινίσουν τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων.
"Η Αστυνομία εγγυάται, ότι κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει την ανωνυμία των θυμάτων σεξουαλικών εγκλημάτων. Στόχος μας είναι η συνεχής στήριξη αυτών των προσώπων, καθώς και το να οδηγούμε όσους παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία ενώπιον της Δικαιοσύνης", δήλωσε εκπρόσωπος των αστυνομικών.

Εικόνα με το όνομα της κοπέλας δημοσίευσε και το Sky News, στιγμιαία, στο πλαίσιο αναφοράς στο θέμα με αποτέλεσμα έτσι να αρχίσει η έρευνα των Αρχών.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι το όνομα του θύματος έγινε trend στο Twitter, που σημαίνει ότι ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα της ιστοσελίδας.

Ο Έβανς καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε χρόνων, έχοντας κριθεί ένοχος για τον βιασμό νεαρής γυναίκας, που ήταν "πολύ μεθυσμένη για να συναινέσει στην ερωτική πράξη".


πηγή: nooz