Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

«Γυάλινο» το επόμενο iPhone

Το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων IT News δημοσίευσε πληροφορίες για το επόμενο μοντέλο iPhone. Το πρακτορείο επικαλείται διαρροές από την Apple σύμφωνα με τις οποίες το iPhone 5 θα είναι κατασκευασμένο από το λεγόμενο «υγρό μέταλλο», ένα επαναστατικό κράμα με εντυπωσιακές ιδιότητες.
Το κράμα

Η διαρροή αναφέρει ότι μετά τη «μέτρια» απήχηση που είχε στην αγορά το iPhone 4S η Apple θέλησε να παρουσιάσει ένα νέο ρηξικέλευθο μοντέλο για να επαναφέρει το κινητό της τηλέφωνο στο προσκήνιο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται το νέο μοντέλο θα είναι κατασκευασμένο από το «υγρό μέταλλο», ένα κράμα τιτανίου, νικελίου, χαλκού, ζιρκόνιου και άλλων μετάλλων που κάνει πιο ανθεκτικά τα αντικείμενα στα οποία τοποθετείται ενώ επίσης τα κάνει ιδιαίτερα λεία, τους προσδίδει μια «γυάλινη» αίσθηση.

Το «υγρό μέταλλο» χρησιμοποιείται ήδη σε διαφόρους τομείς όπως στην κατασκευή ρολογιών, μπαστουνιών του γκολφ και άλλων αντικειμένων. Για τη δημιουργία του iPhone5, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του IT News, η Apple συνεργάζεται με την εταιρεία Liquidmetal Technologies η οποία εμπορεύεται το κράμα που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, Caltech.

Αν τελικά το iPhone5 κατασκευαστεί με το «υγρό μέταλλο» θα δίνει στον κάτοχο του την αίσθηση ότι ακουμπά γυαλί χωρίς όμως να είναι εύθραυστο, το αντίθετο: θα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε διαφόρων ειδών ζημιές όπως γρατζουνιές, βαθουλώματα κ.α.


πηγή: tovima