Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ομογενής κροίσος βάζει πλώρη για το φεγγάρι!

«Δεν πειράζει! Θα πάω στο διάστημα την επόμενη φορά» είχε δηλώσει πριν από λίγα χρόνια ο ομογενής Νίκος Χαλικόπουλος (Nik Halik), όταν ήταν «αναπληρωτής επιβάτης» για το «εμπορικό διαστημικό ταξίδι» που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2008.
Τότε, ο αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Pίτσαρντ Γκάριοτ ήταν ο διαστημικός τουρίστας με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, έχοντας περάσει όλα τα crash tests για την εκτόξευση στο ρωσικό Κέντρο Κατάρτισης Κοσμοναυτών.

Ο κ. Χαλικόπουλος προετοιμαζόταν μαζί με τον Γκάριοτ, μιας και θα έπρεπε να περάσει όλη την εκπαίδευση και να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Ο βαθμός ετοιμότητας του ομογενούς ήταν υψηλός, καθώς αν συνέβαινε κάτι, έστω και την τελευταία στιγμή στον Γκάριοτ, θα έπρεπε ως πρώτος αναπληρωματικός να πάρει τη θέση του.

Η προετοιμασία ήταν ιδιαίτερα εντατική. Μαθήματα ρωσικής γλώσσας, γυμναστική, εξοικείωση με τα τεχνικά διαγράμματα και τις εξισώσεις, για να μάθουν τι σημαίνει και σε τι χρησιμεύει το κάθε... κουμπί.

Δεν τα κατάφερε τότε αλλά τώρα και συγκεκριμένα τον προσεχή Οκτώβριο πιστεύει ότι θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, όπως μας ενημέρωσε και όπως γράφουν και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Μεσσήνιος, πρώην κάτοικος Μελβούρνης, πρώην μπουζουξής και νυν πολυεκατομμυριούχος ο Νίκος Χαλικόπουλος φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος Αυστραλός τουρίστας του Διαστήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει για... ναύλα και έξοδα περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε.

Ο Νίκος Χαλικόπουλος εκπαιδεύτηκε στον διαστημικό σταθμό της Ρωσίας επί πολλά χρόνια και πέρασε εξονυχιστικά τεστ για να είναι έτοιμος για το διάστημα. Φέτος, λέει, πως έφτασε η μεγάλη στιγμή, ενώ ο επόμενος στόχος του είναι να πατήσει στο... φεγγάρι!



Δεν υπάρχει πρόκληση στη ζωή του που να μην την έχει δοκιμάσει. Ανέβηκε στις υψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου, βυθίστηκε με υποβρύχια σε ωκεανούς, έζησε τις πιο άγριες καταιγίδες και όλα τα καταγράφει σε βίντεο και φωτογραφίες.

Βεβαίως έχει και την οικονομική δυνατότητα για να τα κάνει όλα αυτά.

Όταν δεν εξερευνεί πάντως το ναυάγιο του «Τιτανικού» ή δεν ακολουθεί αποστολές στην κορυφή του Έβερεστ, ο κ. Χαλικόπουλος συμβουλεύει φιλόδοξους επιχειρηματίες για το πώς μπορούν να γίνουν πολυεκατομμυριούχοι.

Ο ίδιος είναι, επίσης ένας πετυχημένος συγγραφέας και διαθέτει σήμερα δεκάδες ακίνητα στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Μαρόκο και αλλού, μετοχές αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και υποστηρίζει ότι έχει συμβουλεύσει πάνω από 300.000 ανθρώπους του πλανήτη πώς να βελτιώσουν τα οικονομικά τους.

Ο Νικ Χάλικ ή Χαλικόπουλος δηλώνει ότι δεν γεννήθηκε πλούσιος. «Γεννήθηκα όμως πλούσιος σε προοπτικές και τις αξιοποιώ» λέει.

«Ήμουν οκτώ ετών», μας είπε, «όταν ετοίμασα έναν κατάλογο με δέκα βασικές επιθυμίες μου. Τις περισσότερες τις πραγματοποίησα και ήταν όλες συγκλονιστικές: έζησα με μια φυλή βεδουίνων στη Σαχάρα, έτρεξα με ταύρους στην Παμπλόνα της Ισπανίας και πήγα στην Ανταρκτική».

Μέχρι σήμερα πάντως η μεγαλύτερη ικανοποίησή του ήταν όταν κατέβηκε με ειδικό υποβρύχιο και είδε το κουφάρι του Τιτανικού «μαζί με το οποίο χάθηκαν τόσοι άνθρωποι και τόσα όνειρα» όπως λέει.


Μπορεί να ακούγονται υπερβολικά τα όσα λέει, αλλά ήδη έχει πετύχει εντυπωσιακά πράγματα στη ζωή του, που μοιάζει με ένα «περιπετειώδες παραμύθι».

Οι γονείς του κατάγονται από τη Μεσσηνία και η φτώχεια τούς υποχρέωσε να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία στα τέλη της δεκαετίας του '50, οπότε ερήμωσε η ελληνική επαρχία.

Ο ίδιος είχε την ατυχία να είναι και «αρρωστιάρης», όπως μας είπε. «Έπασχα από χρόνιο άσθμα και μου ήταν αδύνατο να κάνω ό,τι και τα άλλα παιδιά. Ντρεπόμουν για τις αδυναμίες μου και την εμφάνισή μου. Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι δεν ήθελα να μείνω στο περιθώριο και όχι απλά θα έκανα ό,τι και οι άλλοι, αλλά κάτι περισσότερο: θα ήμουν πρώτος σε όλα».

Οι γονείς του επέμεναν να μορφωθεί. Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά τους τους άκουσαν: Ο ένας έγινε γιατρός, ο άλλος ψυχολόγος, η αδελφή δικηγόρος και ο Νίκος... εκατομμυριούχος!

Από έφηβος λάτρευε την ελληνική μουσική και έπαιζε μπουζούκι σε ελληνικές ταβέρνες της Μελβούρνης. Στα 17 του είχε αποταμιεύσει 30.000 δολάρια από τα δίδακτρα που μάζευε μαθαίνοντας άλλους νέους μουσική.



Στα 18 του αισθάνθηκε να τον «πνίγει» η... μικρή Αυστραλία και μετανάστευσε στο Λος Άντζελες, όπου βρήκε «πρόσφορο έδαφος» για να καλλιεργήσει τα μουσικά και επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα. Εμφανιζόταν σε κέντρα, όπου έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα τα βράδια, ενώ έκανε επενδύσεις την ημέρα! Το πανεπιστήμιο το ανέβαλε για... αργότερα.

Ο ίδιος εξομολογείται πως ήρωάς του ήταν ο Βέλγος Τεν Τεν, του οποίου οι περιπέτειες τον ενέπνευσαν όταν ήταν παιδί. Και, όντως, με τα χρήματα που κερδίζει ζει τον... μύθο του με τον δικό του τρόπο.

Όταν οι παραγωγοί της τηλεοπτικής σειράς «Lifestyles of the Rich and Famous» του ζήτησαν να κάνουν το τηλεοπτικό του πορτραίτο ξαφνιάστηκαν.

«Σε θέλουμε με τη Ferrari σου», του είπαν και έπαθαν σοκ όταν απάντησε ότι δεν έχει ακριβό αυτοκίνητο. «Τότε στο γιοτ σου!» του πρότειναν. Όμως, ούτε και γιοτ υπήρχε ούτε και πολυτελής βίλα. Μάλιστα, δεν έχει καν αυτοκίνητο και σπάνια φορά κοστούμι! Ο Νίκος εργάζεται οκτώ μήνες το χρόνο και τους άλλους τέσσερις ζει τις περιπέτειές του.

Τις μπαταρίες του, όμως, τις «φορτίζει» επισκεπτόμενος την Ελλάδα. «Τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο πάω Ελλάδα. Με ξετρελαίνει» μας λέει. Εκεί βρήκε τον χρόνο για να γράψει και την αυτοβιογραφία του, που ήδη κυκλοφόρησε με τίτλο «Thrillionaire» και για την προβολή της οποίας βρέθηκε στην Αυστραλία.

«Όταν ήμουν τεσσάρων χρόνων έλεγα στον κόσμο πως ήθελα να γίνω αστροναύτης. Τώρα έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσω το όνειρό μου». Ο επόμενος στόχος του είναι να πάει στο φεγγάρι και αυτό, όπως λέει θα του κοστίσει εκατό εκατομμύρια δολάρια.

«Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, οι στόχοι που θέτω δεν μου φαίνονται δύσκολοι. Το δυσκολότερο για μένα είναι να πείσω τους άλλους πως όντως μπορώ να τους πραγματοποιήσω» λέει και προσθέτει ότι τώρα, κατά σειρά θα ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ, θα πετάξει στο διάστημα και ίσως πάει και στο φεγγάρι.

Πάντως ζωντανός ή νεκρός έχει βάλει στόχο να πάει στο φεγγάρι. Λέει πως δεν φοβάται το θάνατο, και του αρέσει να ζει συναρπαστικά.

Αλλά και αν τύχει να πεθάνει πριν πατήσει στο φεγγάρι, δεν εγκαταλείπει το όνειρο. Έχει φτιάξει από τώρα τη διαθήκη του και έχει προβλέψει όταν πεθάνει να πληρωθεί αμερικανική εταιρία για να στείλει με ειδικό πύραυλο τη στάχτη του στο φεγγάρι.


πηγή: nooz