Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Χρέη εκατομμυρίων είχε η Whitney

Kοντά στα βήματα του Michael Jackson, που μέχρι τον θάνατο του κουβαλούσε ένα χρέος που ανερχόταν στα 500 εκατομμύρια δολάρια, φαίνεται πως βάδιζε και η Whitney Houston.
Σύμφωνα με post του blogger της μουσικής βιομηχανίας Wayne Rosso, η Whitney φημολογείται πως το 2001 είχε υπογράψει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Sony αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ίδια όμως, είχε λάβει μόλις 40 εκατομμύρια.
Τα χρήματα αυτά, όπως δηλώνει ο Russo στο The Daily Fix, ήταν μια προκαταβολή, που έπρεπε να επιστραφεί στην εταιρεία μέσω των πωλήσεων. Το συμβόλαιο της απαιτούσε την δημιουργία έξι συνολικά albums, όμως η Whitney πρόλαβε να κυκλοφορήσει μόνο το “Just Whitney” (2002) που πούλησε συνολικά 3 εκατομμύρια αντίτυπα και το “Ι Look To You” (2009) με μόλις 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες της που έκαναν πωλήσεις της τάξης των 12-25 εκατομμυρίων αντίτυπων, αυτές οι επιδόσεις είχαν θεωρηθεί αποτυχία και είχαν αφήσει στην Whitney συνολικό χρέος 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Απομένει να φανεί εάν θα καταφέρει τελικά μέσα από τις επανακυκλοφορίες του υλικού της, να μιμηθεί την επιτυχία που είχαν οι ανάλογες επανακυκλοφορίες , Cirque De Soleil -Michael Jackson themed περιοδείες και κάθε είδους χρήσεις του υλικού του Michael Jackson. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα είναι ένα κερδισμένο στοίχημα για την οικογένεια της Whitney Houston…

Πηγή: mtvgreece