Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Βρέφος παρασύρθηκε από τον τυφώνα αλλά βρέθηκε ζωντανό 10 μίλια από το σπίτι του

Η τραγωδία στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ δεν έχει τελειωμό. Συνολικά, οι νεκροί έφτασαν τους 40 και δεν αποκλείεται ο απολογισμός να αυξηθεί.
Μέσα στο πένθος και την απελπισία, ήρθε μια αχτίδα ελπίδας. Ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι, σώθηκε σαν από θαύμα. Ο τυφώνας που σάρωσε το σπίτι της, στο Σάλεμ της Ιντιάνα, την παρέσυρε. Αλλά σαν από θαύμα εκείνη κατάφερε να επιζήσει.
Τη βρήκαν μόνη σε ένα χωράφι, 10 μίλια μακριά από το σπίτι της. Ζωντανή αλλά σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.
Δυστυχώς, δεν είχε την ίδια τύχη ένα κοριτσάκι 4 ετών. Οι ισχυρότατοι άνεμοι την πήραν κυριολεκτικά από την αγκαλιά της μητέρας της. Το παιδί έχασε τη ζωή του.


Και ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για τις νοτιοανατολικές πολιτείες, που τώρα είναι αντιμέτωπες με τον κίνδυνο νέων ανεμοστρόβιλων. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους, οι οποίοι ενδέχεται να πλήξουν περιοχές της Αριζόνα, της Φλόριντα και της Τζόρτζια, με ανέμους που θα ξεπερνούν τα 120 χιλιόμετρα της ώρα και καταρρακτώδεις βροχές.

Την ίδια ώρα, τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια των σπιτιών που καταστράφηκαν στο Κεντάκι και την Ιντιάνα, αλλά και το Οχάιο, το Τενεσί και το Ιλινόις.

Από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις κεντρικές πολιτείες έχασαν τη ζωή τους 31 άνθρωποι.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Αλαμπάμα, της κεντρικής και της ανατολικής Φλόριντα, της νότιας και της νοτιοδυτικής Τζόρτζια να "παραμείνουν σε εγρήγορση".


Οι μετεωρολογικές συνθήκες με την πρόωρη άνοδο της θερμοκρασίας προκάλεσαν την έλευση των ανεμοστρόβιλων στα τέλη Φεβρουαρίου, νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως. Κανονικά η περίοδος των ανεμοστρόβιλων ξεκινά στις νότιες ΗΠΑ τον Μάρτιο και πιο βόρεια στα τέλη της άνοιξης.

Περίπου 545 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ το 2011, ο απολογισμός είναι ο βαρύτερος μετά το 1936, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.




πηγή: newsit