Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Έτοιμος για τη φυλακή ο... Εβραίος Ιντιάνα Τζόουνς

Ο Ραββίνος Μεναχέν Γιουλιούς που αποκαλεί τον ευατό του Εβραίων Ιντιάνα Τζόουνς ισχυρίζεται πως βρήκε μέρος της ''Τόρα'' το οποίο η τελευταία φορά που το είδε άνθρώπινο μάτι ήταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

 Με τη λέξη ''Τόρα'' οι Εβραίοι εννοούν τα Πέντε Βιβλία του Μωυσή με τα οποία ξεκίνησε η Εβραϊκή Βίβλος.

 Η... ανακάλυψη έγινε το 2004, ωστόσο ο Ιντιάνα Τζόουνς θεωρήθηκε απατεώνας και πλέον έγινε δίκη στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

 Άρχισε να διαδίδει πως βρήκε μέρος από τα ιερά βιβλία και μάλιστα άρχισε να παίρνει προσφορές από υποψήφιους αγοραστές, Ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και είπε πως ο Γιουλιούς είναι ψεύτης.

 Όταν από το 2004 ο Γιουλιούς άρχισε να λέει πως είναι ο Εβραίος Ιντιάνα Τζόουνς πολλοί τον θεώρησαν τσαρλατάνο. Στο δικαστήριο αποδείχθηκε πως είχε ταξιδεύσει ελάχιστα στον κόσμο και όχι για να κάνει ανακαλύψεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στο δικαστήριο κατηγορείται για απάτη καθώς ισχυρίστηκε πως κατάφερε να βρει το βιβλίο στο Άουσβιτς. Άρχισε λοιπόν να πουλά τα υποτιθέμενα αυθεντικά κομμάτια από το ''Τόρα'' σε συναγωγές στις ΗΠΑ και έπαιρνε τεράστια ποσά από τους πιστούς. Σε τραπεζικό του λογαριασμό οι αρχές βρήκαν το ποσό των 760.000 δολαρίων.

 Ο συνήγορος του Γιουλιούς δήλωσε πως ο πελάτης του είναι καλός άνθρωπος, έχει αποδεχθεί τις πράξεις του και ελπίζει σε επιείκια.

πηγή: blog