Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η "ανάσταση" 12χρονης από τον Ντελ Πιέρο

Ξύπνησε από κώμα δύο εβδομάδων, όταν άκουσε τη φωνή του ινδάλματός της. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο σίγουρα δεν θα περίμενε ότι δύο μαγνητοσκοπημένα μηνύματα, ένα ηχητικό και ένα οπτικό, θα μπορούσαν να ξαναδώσουν ζωή στο σώμα ενός 12χρονου κοριτσιού.

Η μικρή Τζιάντα από την Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας έπεσε σε κώμα πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, ενώ παρακολουθούσε έναν αγώνα της αγαπημένης της ομάδας, της Γιουβέντους. Οι γονείς της είχαν μεταφέρει τη μικρή στο νοσοκομείο του Κροτόνε και οι γιατροί έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να συνέλθει η άτυχη Τζιάντα, όμως οι ελπίδες μειώνονταν κάθε μέρα που περνούσε.

Ο πατέρας της μικρής, ο Φραντσέσκο, είναι θρήσκος και αποφάσισε να απευθυνθεί στο ίδρυμα «Πάολο Ντι Τάρσο» («Απόστολος Παύλος») για να μεσολαβήσει, ώστε να έρθει βοήθεια τόσο από τον Θεό όσο και από το ίνδαλμα της κόρης του: του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο ηγέτης της Γιουβέντους δεν αρνήθηκε να ηχογραφήσει και να βιντεοσκοπήσει δύο διαφορετικά μηνύματα προκειμένου να τα ακούσει η Τζιάντα, ενώ ήταν σε κώμα, και τα έστειλε στην οικογένεια.

«Γεια σου, Τζιάντα, είμαι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Εύχομαι να ξυπνήσεις το συντομότερο δυνατόν για να δεις πολλά από τα παιχνίδια μας, πολλά δικά μου παιχνίδια. Να έρθεις να μας δεις από κοντά για να έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε» ήταν τα λόγια του «Μεγαλέξανδρου» του ιταλικού ποδοσφαίρου και δεν θα μπορούσαν να έχουν πιο άμεση αντίδραση.

Υστερα από μερικές ακροάσεις η 12χρονη κίνησε αρχικά τα δάχτυλα του αριστερού χεριού της και έφερε δάκρυα χαράς στα πρόσωπα των συγγενών της. Επειτα από λίγες ώρες φώναξε τη μητέρα της και ένα 24ωρο μετά άρχισε να μιλά κανονικά και ζήτησε παγωτό στρατσιατέλα!

«Η ευτυχία μας δεν περιγράφεται» είπε ο Φραντσέσκο στον Τύπο. «Ευχαριστούμε τον Θεό, τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο για την ευαισθησία του και τους γιατρούς για τη βοήθειά τους».


πηγή: Espressonews