Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μόνον ο Τσακ Νόρις ξέρει εάν υπάρχουν λεφτά

Ένα αυτοσχέδιο πλακάτ υψώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα, στη μεγάλη συγκέντρωση των αγανακτισμένων που έγραφε: «Ούτε ο Τσακ Νόρις σάς θέλει». Αμέσως ξεπετάχτηκαν και άλλα πλακάτ που έγραφαν «Μόνον ο Τσακ Νόρις ξέρει εάν υπάρχουν λεφτά» και «Λεφτά υπάρχουν. Ο Τσακ Νόρις ξέρει που είναι».

Για τους μη μυημένους ο κινηματογραφικός 70χρονος ήρωας των πολεμικών τεχνών κ. Τσακ Νόρις φάνταζε σαν παραφωνία σε μία διαδήλωση, χωρίς κομματικό καπέλωμα, αγανακτισμένων πολιτών εναντίον του μνημονίου. Για τους μυημένους όμως ο Τσακ Νόρις χρησιμοποιήθηκε ως παρωδία για την οικονομική κρίση εδώ και μερικούς μήνες. Πέρασε στο Διαδίκτυο με τους μυημένους να ανταλλάσσουν ανέκδοτα για τον φοβερό και τρομερό κινηματογραφικό ήρωα: όπως «Ο Τσακ Νόρις είναι πιο γρήγορος από κάθε υπολογιστή. Πρώτα εμφανίζει τα αποτελέσματα και μετά διαβάζει τα δεδομένα» ή «Ο Τσακ Νόρις έχει τετραγωνίσει τον κύκλο» ή ακόμα ότι «Ο Τσακ Νόρις ξέρει τι σημαίνει η λέξη " Ζαβαρακατρανέμια» ή «Ο Τσακ Νόρις δεν φοράει ρολόι, γιατί αυτός αποφασίζει τι ώρα είναι» και πολλά άλλα.

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από ανέκδοτα που αφορούν τον Τσακ Νόρις και τώρα τελευταίως έχουν δημιουργηθεί και ειδικά sites που συνδέουν τον «υπερήρωα» Αμερικανό ηθοποιό με το μνημόνιο, τους αγανακτισμένους πολίτες. Οι πιτσιρικάδες κυρίως ανταλλάσσουν, στα laptop τους έξυπνες ατάκες για το μνημόνιο με πρωταγωνιστή τον Τσάκ Νόρις, ο οποίος βεβαίως κάνει θραύση και στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ, με ατάκες που αφορούν ένα σωρό άλλα θέματα. Ο ίδιος, όπως λέει παρακολουθεί όλα αυτά τα sites και διασκεδάζει με όλα όσα γράφονται γι΄ αυτόν.

Γεννήθηκε το 1940 στην Οκλαχόμα από Ιρλανδό πατέρα και Τσερόκι μητέρα και είναι πραγματικός αθλητής στις πολεμικές τέχνες. Σε μικρή ηλικία κατετάγη στην αμερικανική πολεμική αεροπορία και πολέμησε στον πόλεμο της Κορέας. Έδειχνε πάντα ενδιαφέρον στις ασιατικές πολεμικές τέχνες και όλες οι σκηνές με καράτε κτλ. στις οποίες πρωταγωνιστούσε λέγεται ότι αληθινές. Έξι φορές ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο καράτε, είναι θαυμαστής του Τζων Γουέϊν και μαζί με τον Σταλόνε θεωρούνταν οι δύο φορείς του αμερικανικού πατριωτισμού και λέγεται ότι είχε δάσκαλο τον Μπρος Λι

Τα ανέκδοτα για αυτόν άρχισαν δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους όταν στήριξε την προεκλογική καμπάνια του Τζoρτζ Μπους (του πρεσβύτερου) για την προεδρία των ΗΠΑ.

Τότε εμφανίσθηκαν χιουμοριστικές ατάκες, όπως ο «Τσακ Νόρις είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ» ή ότι «Ο Tσακ Νόρις δεν νικάει ποτέ. Οι άλλοι απλώς δεν κερδίζουν». Σιγά - σιγά, μέσω Διαδικτύου η μόδα Τσακ Νόρις ήρθε και στην Ελλάδα και εμφανίσθηκαν οι πρώτες ατάκες όπως «Ο Tσακ Νόρις μπορεί να κάνει οκτάπορτο στο τάβλι» ή ότι «Ο Τσακ Νόρις μας έβαλε στην ΟΝΕ (κι αυτός θα μας βγάλει με μια γυριστή κλοτσιά όταν το επιλέξει) και πολλά άλλα.

πηγή: tovima