Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ήπιαν πορτοκαλάδες με... γυαλιά - Τι απαντά η εταιρεία

Την προληπτική ανάκληση/απόσυρση πορτοκαλάδας «ΛΟΥΞ», στην οποία σύμφωνα με καταγγελία παρατηρήθηκε παρουσία γυαλιού ζητεί ο ΕΦΕΤ.

Πρόκειται για πορτοκαλάδα που παρήχθη στο Εργοστάσιο Πατρών της εταιρείας «ΛΟΥΞ- Φυσική Ελληνική Απόλαυση», σε πλαστική φιάλη των 500ml, με ημερομηνία λήξης 15.06.2011.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.



Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νύχας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο φορέας ενημέρωσε, ως όφειλε, με ταχύτατες διαδικασίες τόσο την εταιρεία για την ανάγκη προληπτικής ανάκλησης της συγκεκριμένης παρτίδας πορτοκαλάδας όσο και τους καταναλωτές μέσω δελτίου τύπου και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία των ελέγχων.

"Προέχει η άμεση ενημέρωση των καταναλωτών" σχολίασε ο κ. Νύχας σημειώνοντας ότι έχουν γίνει ήδη όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και έχει ενημερωθεί σχετικά και η εταιρεία.

"Εάν ήταν σφραγισμένο η εντολή θα αφορούσε άμεση ανάκληση", πρόσθεσε ο κ. Νύχας, ενώ ξακαθάρισε πως η ανάκληση αφορά καθαρά προληπτικούς λόγους.

Από την άλλη πλευρά, στην αντεπίθεση βγαίνει η εταιρεία «ΛΟΥΞ» θεωρώντας ότι δυσφυμείται αδίκως το προιόν της από τον ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία καταγγέλει τον ΕΦΕΤ για παράδοξες και περίεργες διαδικασίες ανάκλησης.
Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του τμήματος Marketing της εν λόγω εταιρείας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, η «ΛΟΥΞ» σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον του ΕΦΕΤ για καθυστερημένη ενημέρωση της ανάκλησης.

"Στις 11.48 σήμερα το πρωί στάλθηκε από τον ΕΦΕΤ δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ για ανάκληση του προιόντος, ενώ μόλις στη 13.25 ο ΕΦΕΤ αποφάσισε να ενημερώσει την εταιρεία μας για την διαδικασία ανάκλησης στην οποία έπρεπε εξ'απίνης να προβούμε. Αρκεί να σας αναφέρω ότι προσπαθήσαμε να επικοίνωνήσουμε με τα γραφεία του ΕΦΕΤ για περαιτέρω πληροφορίες και οι υπάλληλοι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό με το γυαλί στο μποθκάλι και την ανάκληση" εξηγεί ο κ. Μαρλαφέκας.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αμφισβητεί την εγκυρότητα της καταγγελίας του καταναλωτή που υποστηρίζει ότι βρήκε γυαλί σε μπουκάλι πορτοκαλάδας ενώ διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής και εμφιάλωσης να πέρασε οποιοδήποτε αντικείμενο, πόσο μάλλον κομμάτι γυαλί.

"Κατά τη γνώμη μας δεν έπρεπε να έχει δωθεί εντολή για ανάκληση της παρτίδας" καταλήγει ο κ. Μαρλαφέκας.

πηγή: newpost