Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Βρήκε και ...άσυλο ο Julian Assange του Wikileaks

Άσυλο στον ιδρυτή του WikiLeaks και πιο μισητού ανθρώπου στις  ΗΠΑ και στις περισσότερες ανά τον κόσμο … πρωτεύουσες Julian Assange προσφέρει το Εκουαδόρ!
Τη στιγμή που ακόμα και η Αυστραλία, η χώρα καταγωγής του 39χρονου «ιντερνετικού ακτιβιστή» που θεωρείται υπεύθυνος για την μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων πληροφοριών στην ιστορία, για την μεγαλύτερη «διπλωματική καταστροφή», όπως ήδη έχει χαρακτηρισθεί, όχι μόνο κρατά αποστάσεις από αυτόν, αλλά επιπρόσθετα ανακοινώνει πως εξετάζει ενδεχόμενη δικαστική δίωξή του, το μικρό κράτος στις Άνδεις του προσφέρει «σπίτι, ασφάλεια, και μια νέα βάση εργασίας» όπως δημόσια δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Kintto Lucas!

Ο 39χρονος Assange, είχε μέχρι σήμερα εξασφαλίσει άδεια εργασίας και παραμονής στη Σουηδία, όμως έπειτα από τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις δύσκολα θα επανεμφανισθεί εκεί.
Μάλιστα την Τρίτη ο server του WikiLeaks στη Σουηδία δέχθηκε εκ νέου ηλεκτρονικές επιθέσεις που ανάγκασαν τους υπευθύνους του site να επινοικιάσουν έναν server από τη σχετική υπηρεσία της Amazon.com για να βγει και πάλι το site στον αέρα. Ενώ ο ίδιος ο Assange εικάζεται ότι πλέον μετακινείται συνεχώς και βρίσκει καταφύγιο στα σπίτια άλλων μελών της «κοινότητας» που ο ίδιος δημιούργησε!
Κι έρχεται τώρα η κυβέρνηση του Ισημερινού, γνωστή για τις «αριστερές» της απόψεις και δημοσίως απευθύνει πρόσκληση στο «πρόσωπο του μήνα» και μάλιστα με ένα πλήρες πακέτο!
Ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνησή μας θεωρεί ότι είναι απαραίτητο όχι απλώς να ακούσουμε όλα όσα έχει να πει ο κύριος Assange, αλλά και άλλοι που ενδεχομένως δεν έχουν απόψεις αρεστές από τους κρατούντες. Κι αν χρειαστεί νέα ‘φωνή’ και νέο ‘βήμα’, μπορούμε να του το παρέχουμε».
Ονόμασε μάλιστα και το κρατικό ειδησεογραφικό  site «EcuadorInmediato» ως ένα ενδεχόμενο νέο «εργαλείο» για τον Assange και την ομάδα του!!!
protothema