Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Σε δημοπρασία το φέρετρο του δολοφόνου του J. F. Kennedy

Το φέρετρο στο οποίο ετάφη περίπου 20 χρόνια πριν ο Lee Harvey Oswald, ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον Αμερικανό πρόεδρο John Kennedy, θα βγει “στο σφυρί”, σύμφωνα με ανακοίνωση οίκου δημοπρασιών από το Los Angeles.
Ως τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το ποσό των 1.000 δολαρίων, ωστόσο το φέρετρο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών μουσείων και συλλεκτών, ως αναμνηστικό που αφορά περισσότερο στην ιστορία του Kennedy, παρά στο ίδιο το πρόσωπο του Oswald.
“Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στον πρόεδρο Kennedy και τη δολοφονία του”, δήλωσε η υπεύθυνη του Οίκου, Laura Yntema.

Μετά από νομική διαμάχη μεταξύ της χήρας του Oswald, Marina, και του αδελφού του, Robert, τον Οκτώβριο του 1981, το φέρετρο βγήκε στην επιφάνεια.
Η Marina Oswald ζητούσε την εκταφή του συζύγου της, υποστηρίζοντας ότι ένας Ρώσος, που του έμοιαζε εμφανισιακά, είχε ταφεί στη θέση του.
Παρά την επιμονή της στις θεωρίες συνωμοσίας, ιατρικές εξετάσεις στη σορό, που βρισκόταν σε προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης, έδειξαν ότι πράγματι, ανήκε στον Oswald, με αποτέλεσμα να ταφεί εκ νέου, σε νέο φέρετρο, στο νεκροταφείο Shannon Rose Hill στο Texas, όπου είχε ταφεί και την πρώτη φορά.
Το πρώτο φέρετρο που υπέστη σοβαρές φθορές, πωλήθηκε από το τοπικό γραφείο Τελετών και είναι και αυτό που θα δημοπρατηθεί.







cosmo