Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

«Θαύμα, γιατρέ μου! Θαύμα!»

Σήμερα εντόπισα άλλη μια διάσταση αυτού που αποκαλούμε «ιατρικό θαύμα», διαβάζοντας με προσοχή τα τελευταία νέα από το φοροκυνηγητό του ΣΔΟΕ. Είναι προφανές ότι κάποιοι γιατροί χαραμίζονται ασχολούμενοι με την επιστήμη τους.
Για παράδειγμα, ο λειτουργός του Ιπποκράτη που κατάφερε με δηλωθέν εισόδημα 130.000 ευρώ σε τρία χρόνια -δηλαδή περίπου 43.000 το χρόνο- να αποταμιεύσει στην Τράπεζα 1,1 εκατ. ευρώ, ασφαλώς κάτι μπορεί να διδάξει στον υπουργό Οικονομικών.Εδώ που τα λέμε, με μηνιάτικο 3,5 χιλιάδες ευρώ, καταθέσεις τέτοιου ύψους θα ζήλευε και ο Ύψιστος που χόρτασε κάτι μιλιούνια στη Γαλιλαία με πέντε ψάρια και άλλα τόσα ψωμιά. «Αυτό είναι που αποκαλούμε ιατρικό θαύμα», σκέφτηκα.

Όμως με τα ιατρικά θαύματα δεν τελειώσαμε ακόμα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ ένας άλλος γιατρός κατάφερε με έσοδα 206.000 ευρώ σε τρία χρόνια, να αποταμιεύσει 6,3 εκατομμύρια ευρώ σε Ελληνικές και ξένες τράπεζες. Ο άνθρωπος με τη λευκή μπλούζα είναι προφανώς έτοιμος για το Νόμπελ Οικονομίας και αμέσως μετά για την ανάληψη της θέσης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που όλο φόρους βάζει και ξαναβάζει αλλά όλο πέφτει έξω στα έσοδα!
Οι καταθέσεις των δυο «θαυματοποιών» γιατρών και κάποιων ακόμα συναδέλφων τους, δεσμεύτηκαν ήδη από το ΣΔΟΕ. Υποθέτω ότι αν διαπιστωθεί ότι έχουν φοροδιαφύγει -όπως δείχνουν οι αριθμοί- τότε τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι βαριά…
Η μήπως τα θαύματα εξαντλούνται κάπου εκεί;
protagon