Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η Ελληνική Αστυνομία “ξελάσπωσε” το F.B.I στην υπόθεση των αγνοούμενων παιδιών από το LA

H ελληνική αστυνομία πρόσφερε την πολύτιμη βοήθειά της στο FBI για να εξιχνιαστεί μια πολύκροτη υπόθεση που εδώ και τρία χρόνια συγκλονίζει την αμερικανική κοινωνία! Πρόκειται για τον εντοπισμό δύο Αμερικανών υπηκόων οι οποίοι είχαν αρπάξει τα παιδιά τους από τις εν διαστάσει γυναίκες τους και είχαν εξαφανιστεί από τις ΗΠΑ καταφεύγοντας στην Ευρώπη.
Τα αδέλφια John και George Silah, αρμενικής καταγωγής, το 2008 είχαν πάρει τα παιδιά τους από τις μητέρες τους, τρία αγόρια από 8 έως 14 ετών, και είχαν εξαφανιστεί από το Λος Αντζελες της Καλιφόρνιας.

Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από σήμα του FBI κατάφερε να εντοπίσει μέλη της οικογένειας των δύο καταζητούμενων. Ετσι, οι Ελληνες αστυνομικοί ανακάλυψαν πού κρύβονται οι δύο φυγάδες με τα παιδιά τους. Στη συνέχεια το FBI βρήκε το κρησφύγετο των δύο αδελφών στη Χάγη της Ολλανδίας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο φυγάδων από τις εκεί αστυνομικές αρχές.
Στις ΗΠΑ η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς έχει δημιουργηθεί μέχρι και κίνημα συμπαράστασης για τα τρία παιδιά της οικογένειας Silah. Το 2008 τα αδέλφια Silah, έπειτα από μια καλοστημένη κομπίνα που τους απέφερε δεκάδες χιλιάδες δολάρια, πήραν νύχτα τα τρία παιδιά τους από τις εν διαστάσει συζύγους τους και εξαφανίστηκαν από τις ΗΠΑ. Τότε το FBI ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για την ανεύρεση των τριών αγοριών, αλλά και των δραστών της αρπαγής. Την ίδια χρονιά στην Ασφάλεια Αττικής έφτασε σήμα από το FBI, στο οποίο αναφέρονταν οι υποψίες των Αμερικανών ερευνητών για τους δύο καταζητούμενους, αλλά και το πιθανό κρησφύγετό τους στην Αθήνα.
Οι πρώτες έρευνες του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας απέβησαν άκαρπες. Τα αδέλφια Silah μαζί με τα παιδιά τους δεν βρίσκονταν στην Αθήνα, όπως ενημερώθηκε τότε το FBI. Ομως η ΕΛ.ΑΣ. δεν σταμάτησε ποτέ να έχει την προσοχή της γι’ αυτή τη σοβαρή υπόθεση που απασχολούσε τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Τελικά, το 2009 στα χέρια των αξιωματικών του Τμήματος Ανηλίκων έφτασε μια σοβαρή πληροφορία για τους γονείς των δύο καταζητούμενων. Οι δύο ηλικιωμένοι, που έχουν αμερικανική υπηκοότητα, βρίσκονται στην Ελλάδα. Αμέσως ενημερώθηκε το FBI από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των γονιών των αδελφών Silah. Τους εντόπισαν σε κατοικία στο Παλαιό Φάληρο και επί τρεις μήνες τους παρακολουθούσαν χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Παράλληλα, γυναίκα αστυνομικός κατάφερε να διεισδύσει στους κόλπους της οικογένειας και να μάθει πού κρύβονται τα δύο αδέλφια μαζί με τα παιδιά τους.
Αμέσως ενημερώθηκαν τόσο οι αρχές στις Κάτω Χώρες όσο και το FBI. Αποτέλεσμα των ερευνών των Ελλήνων αστυνομικών ήταν να συλληφθούν τελικά τα δύο αδέλφια και τα τρία παιδιά να ξαναβρεθούν στην αγκαλιά των μητέρων τους.
greekreporter