Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Το Facebook προβλέπει πότε θα χωρίσετε!

Πρωτότυπη μελέτη αξιοποιώντας στοιχεία του Facebook καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι πιο πολλοί άνθρωποι επιλέγου να χωρίσουν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Άνοιξης.
Ο ερευνητής Ντέιβιντ ΜακΚάντλες, είχε την έμπνευση να μελετήσει πόσο συχνά εμφανίζεται η λέξη «χωρισμός», «χώρισα», στις σελίδες της δημοφιλούς ιστοσελίδας. Δημιουργώντας λοιπόν ένα γράφημα, κατέληξε ότι οι πιο «επικίνδυνες» ημερομηνίες είναι αυτές των δυο πρώτων εβδομάδων του Δεκεμβρίου, καθώς και των πρώτων εβδομάδων του Μαρτίου.
Οι δυο αυτές περίοδοι χαρακτηρίστηκαν «ορόσημα»,με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και την Πρωταπριλιά, να ακολουθούν τη συχνότητα χωρισμών. Τέλος, «επικίνδυνες»χαρακτηρίστηκαν και οι πρώτες καλοκαιρινές εβδομάδες στα τέλη του Ιουνίου και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος χαρακτηρίζονται «ακίνδυνοι» μήνες, ενώ η ημέρα που συμβαίνουν οι λιγότεροι χωρισμοί του έτους, είναι αυτή των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου.
Έτσι λοιπόν όσοι βρίσκεστε σε μια σχέση, καλό θα ήταν να είσαστε πιο διαλλακτικοί με το ταίρι σας τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.

stifora