Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η αποστολή ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ξεκίνησε η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους φορολογούμενους για τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς και των άλλων οχημάτων.
Η προμήθεια των ειδικών σημάτων πρέπει να γίνει έως τις 31.12.2010 όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που ταχυδρομήθηκε προς τις εφορίες.
Για πρώτη φορά το κόστος των σημάτων που αφορούν τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοεμβρίου και μετά συνδέεται με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κλπ). Αυτό εκτιμάται σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα τη στροφή των καταναλωτών σε πιο «καθαρής τεχνολογίας» οχήματα με αντίστοιχες θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν ήδη εισαγάγει φορολογικό σύστημα αυτοκινήτων (τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης) που συνδέεται ολικώς ή μερικώς με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Με τον νέο τρόπο υπολογισμού, τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται περαιτέρω για μεγάλο αριθμό οχημάτων τα οποία ενσωματώνουν «καθαρές τεχνολογίες». Αντίστοιχα, τα τέλη αυξάνονται για όλα εκείνα τα αυτοκίνητα των οποίων οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι υψηλές.
pathfinder