Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Πληρωμένο σεξ στην Ακρόπολη!

Σοκαρισμένοι, με ύφος μελαγχολικό, και προβληματισμένη φωτογένεια στον φακό, οι δημοσιογράφοι μετέδωσαν την είδηση των πακέτων τουρισμού που περιλαμβάνουν εκδρομές ξενάγησης στις γειτονιές της κρίσης, βρίσκοντας προφανώς, απατράδεκτη την μετατροπή της εξαθλίωσης σε τουριστικό αξιοθέατο. Για ποιο λόγο ακριβώς; Επειδή συμβαίνει τώρα ΚΑΙ στην Ελλάδα; Τη χώρα του φωτός, και του πνεύματος στην οποία «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες όλοι οι υπόλοιποι λαοί έτρωγαν βελανίδια»?

Συγγνώμη κουκλίτσα μου αλλά κατ' αρχάς τον Παρθενώνα δεν τον χτίσαμε εμείς αλλά κάποιοι άνθρωποι που έζησαν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο χιλιάδες χρόνια πριν. Εμείς αποδεδειγμένα, δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να τον επισκεφτούμε. Δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε, τόσες φραπεδιέρες υπάρχουν στο Θησείο με την Ακρόπολη πιάτο για θέα, γιατί να μπαίνουμε στον κόπο να ανεβαίνουμε τα σκαλοπάτια; Αν βάλουν ασανσέρ το συζητάμε.

Και κατά δεύτερον, έπρεπε με κάποιο τρόπο, έστω και τόσο σκληρό, να μάθουμε κι εμείς κάποτε, οι πεφωτισμένοι, οι εξαιρετικοί και οι διαφορετικοί, πως η έπαρση πληρώνεται. Και πληρώνεται συνήθως με το ίδιο νόμισμα. Εμείς οι τουρίστες του πεντάστερου ξενοδοχείου με τρεις κι εξήντα στις υποβαθμισμένες χώρες του πλανήτη, που βρίσκαμε πάντα τόσο γραφική μια βόλτα στις φαβέλες. Που είχαμε τη φωτογραφική μηχανή έτοιμη να απαθανατίσει τη δυστυχία σε όλες τις μορφές και σε όλες τις χώρες, επειδή τη βρίσκαμε τόσο χαριτωμένη και γραφική. Από την Αίγυπτο ως την Ινδία και την Ταϊλάνδη. Για καλοκαιρινές διακοπές στην καρδιά του χειμώνα σε εξωτικούς προορισμούς με τους ντόπιους από δίπλα να μας αερίζουν με βεντάλιες και εμείς να παζαρεύουμε για να δείξουμε πόσο μάγκες είμαστε, το αν θα τους δώσουμε ένα ευρώ ή μισό. Πεπεισμένοι μέσα στη σάπια μας ευμάρεια, πως το 17χρονο (και πολύ λέω) που πηδήξαμε χτες το βράδυ, θαμπώθηκε από την μπυροκοιλιά του πενηντάρη και το μεσόκοπο μας κάλλος κι όχι από τα δέκα δολάρια που του δώσαμε με τα οποία θα περάσει μια εβδομάδα.

Για ποιο λόγο λοιπόν σοκαριζόμαστε τώρα που ήρθε η ώρα μας να γίνουμε εμείς η π@@τάνα της υπόλοιπης Ευρώπης; Με τους εύπορους βόρειους να μας φωτογραφίζουνε ξυπόλητους στα φανάρια, ξαπλωμένους σαν άστεγους μέσα σε χαρτόκουτες, στοιβαγμένους δέκα μαζί σε χαμόσπιτα, προσφέροντας μας αλογίσιο κρέας για να χορτάσουμε την πείνα μας. Και στην ανάγκη, πηδώντας τα δικά μας 17χρονα που εκ των πραγμάτων δεν θα έχουν άλλη εργασιακή διέξοδο. Ή σερβιτόρες στα all inclusive για τους ξένους, ξενοδοχειακά resort των νησιών ή πουτάνες. Μεταξύ μας, κι εγώ αν ήμουν 17, εννοείται πως θα προτιμούσα να γίνω π@@τάνα και στα ανάσκελα από το να ξεπατώνομαι όρθιος για 300 ευρώ σαν σερβιτοράκι.

Το σοκ των «ευσεβών» μου θυμίζει την ανάλογη αντίδρασή τους, με τα ρεπορτάζ από το Φαληράκι και τη Χερσόνησο, και τις μεθυσμένες πεοθηλάζουσες στο δρόμο βρετανίδες. Δεν βγήκαν μόνες τους να πάρουνε πίπες οι δεσποινίδες στη μέση του δρόμου. Ούτε την έπεσαν από μόνες τους σαν έξαλλες μαινάδες στα ντόπια καμάκια που τις πηδάνε με την ντουζίνα. Ακολούθησαν τα τουριστικά φυλλάδια και τις προσφορές ενός πολύ συγκεκριμένου, τουριστικού πακέτου που συντηρείται και με το παραπάνω από τις τοπικές επιχειρήσεις, ενίοτε και από τις αρχές. Μίας όπως αποδεικνύεται, πιλοτικής και πρωτοποριακής σε τελική ανάλυση μορφής τουρισμού, πάνω στην οποία, πρόκειται να δομηθεί όλος ο τουρισμός της χώρας. Με οικονομικές διαβαθμίσεις.

Η φτωχή βρεττανίδα θα μπορεί να συνεχίσει να παίρνεται με περιορισμένο budget στα Μάλια, ενώ ο VIP τουρίστας, θα έχει την ευκαιρία για να διοργανώσει με το ανάλογο αντίτιμο, μια ιδιωτική παρτούζα στην Ακρόπολη, με τα πιτσιρίκια που ψώνισε από τη βόλτα του στις Αθηναϊκές φαβέλες. Είναι κι αυτός ένας τρόπος αν το δούμε αισιόδοξα, για να πληρωθούν τα έξοδα συντήρησης των αρχαιολογικών χώρων και οι μισθοί των υπαλλήλων φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων, ώστε να σταματήσουν οι απεργίες, και να να ανοίγουν τα μνημεία σε ανθρώπινες ώρες.


πηγή: newpost