Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Σας έπιασε να κάνετε έρωτα!

Ήσασταν σίγουρη ότι το παιδί σας κοιμόταν μέχρι που άνοιξε την πόρτα και σας είδε να κάνετε έρωτα...Τι πρέπει να του πείτε και πώς μπορείτε να το μάθετε να σέβεται τις ιδιωτικές σας στιγμές;
Καταρχήν για να ηρεμήσετε θα πρέπει να σας πούμε ότι ένα τέτοιο γεγονός δε μπορεί να τραυματίσει το παιδί σας -εκτός κι εάν επαναλαμβάνεται- ούτε θα επηρεάσει την ψυχοσεξουαλική εξέλιξή του.

Σίγουρα θα αισθάνεστε άσχημα και θα θέλετε είτε να απολογηθείτε στο παιδί σας είτε να το μαλώσετε. Καμία από τις δύο αντιδράσεις δεν είναι σωστή καθώς το παιδί θα συνδέσει το σεξ με κάτι ανήθικο ή απαγορευμένο. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του δώσετε εξηγήσεις τύπου "η μαμά και ο μπαμπάς έπαιζαν ένα παιχνίδι". Κάτι τέτοιο θα τοποθετούσε στο ίδιο επίπεδο τις σεξουαλικές σχέσεις των ενηλίκων και τα παιχνίδια των παιδιών. Πείτε του ότι είδε κάτι που δεν έπρεπε κι αυτό συνέβη επειδή δεν είχατε πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Για τη σκηνή που είδε, αρκεστείτε να του εξηγήσετε ότι αυτό γίνεται όταν η μαμά και ο μπαμπάς αγαπιούνται πολύ και κάνουν χάδια.

Για να μην έρθετε όμως σε αυτή τη δυσάρεστη θέση θα πρέπει να μάθετε στο παιδί σας από νωρίς να σέβεται τις ιδιωτικές σας στιγμές. Πώς;

Πρέπει πάντα να κλείνετε την πόρτα του δωματίου σας. Εάν το παιδί σας φοβάται τη νύχτα να αφήνετε τη δική του πόρτα ανοικτή.

Μην παίρνετε το παιδί σας τη νύχτα στο κρεβάτι σας. Κι εσείς και ο σύντροφός σας θα πρέπει κάθε τόσο να του επισημαίνετε ότι θέλετε λίγο χρόνο μόνοι σας χωρίς εκείνο.

Ακόμα και στις διακοπές φροντίστε να έχετε ξεχωριστά δωμάτια.

Θα πρέπει να του εξηγήσετε ότι το δωμάτιό σας είναι ο χώρος της μαμάς και του μπαμπά και δε μπορεί να μπαίνει χωρίς να χτυπάει πρώτα ή -εάν του το επιτρέπει η ηλικία του- χωρίς να ζητάει την άδεια. Αυτό για να του το μάθετε θα πρέπει κι εσείς να χτυπάτε την πόρτα του δωματίου του πριν μπείτε.



πηγή: news