Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Νιγηρία: Ξεγέλασε το θάνατο μετά από 12 μέρες ως «νεκρή»

Μια γυναίκα 67 ετών από τη Νιγηρία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν το θάνατό της στους συγγενείς της.
Εκείνοι ξεκίνησαν τις ενέργειες για να οργανώσουν την κηδεία της όταν ένας αναπάντεχος παράγοντας καθυστέρησε την ταφή της. Η πανεθνική απεργία για την περικοπή ενός επιδόματος καυσίμων, ήταν η αιτία να μην καταφέρουν να συγκεντρωθούν όλα τα παιδιά της Victoria Gbemisola Babatunde για να την αποχαιρετίσουν.

Σε αυτό το διάστημα της απεργίας και μέχρι να καταφέρουν να συγκεντρωθούν όλοι οι συγγενείς, ο αδερφός της γυναίκας, ιερέας στο επάγγελμα, πήρε τη σορό της στο σπίτι του.

Για να συντήρηση το νεκρό σώμα της αδερφής του προσέλαβε έναν υπάλληλο νεκροτομείου μέχρι να πραγματοποιηθεί η κηδεία. Όμως την ένατη ημέρα «θανάτου» της, η 67χρονη φταρνίστηκε και άνοιξε τα μάτια της.

Ο άνθρωπος που την φρόντιζε έτρεξε έντρομος να φωνάξει τους συγγενείς της. Για τις επόμενες τρεις ημέρες η γυναίκα δεν πρόφερε ούτε μία λέξη, κάνοντας τους οικείους της να αμφιβάλλουν για το αν είναι ζωντανή ή νεκρή.

Κρατώντας ζεστό το σώμα της τελικά την 4η ημέρα, η γυναίκα μίλησε στον αδερφό της και αργότερα έφαγε και ήπιε νερό. Μετά την περιπέτεια, αυτή τη στιγμή, η 67χρονη έχει ξεπεράσει το «θάνατό» της και ζει κανονικά στο σπίτι του ιερέα αδερφού της.πηγή: goodstory